U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent ondernemingsrecht

Docent ondernemingsrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent ondernemingsrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent ondernemingsrecht geeft les in het vak ondernemingsrecht.

De docent ondernemingsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, ondernemingsrecht of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als het juridisch waarderen van de positie van ondernemingen ter ondersteuning van het opstellen van de vennootschappelijke en de fiscale jaarrekening, crediteuren waarderen (met name in het geval van faillissement), de verschillende ondernemingsvormen en de juridische consequenties daarvan.

De docent ondernemingsrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ondernemingsrecht de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ondernemingsrecht heeft verstand van het vak ondernemingsrecht en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ondernemingsrecht projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ondernemingsrecht ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent ondernemingsrecht, Baan Docent ondernemingsrecht, Docent ondernemingsrecht Worden, Functie-eisen Docent ondernemingsrecht, Verantwoordelijkheden Docent ondernemingsrecht, Functieprofiel Docent ondernemingsrecht, Wat doet een Docent ondernemingsrecht, Werken als Docent ondernemingsrecht.

Docent ondernemingsrecht worden: Opleiding tot docent ondernemingsrecht

De docent ondernemingsrecht heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Ondernemingsrecht'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ondernemingsrecht, Docent ondernemingsrecht Worden, Opleidingsniveau Docent ondernemingsrecht, Scholing Docent ondernemingsrecht, Studie Docent ondernemingsrecht, Bijscholing Docent ondernemingsrecht, Omscholing Docent ondernemingsrecht.

Organisaties waar een docent ondernemingsrecht doorgaans werkzaam is

De docent ondernemingsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ondernemingsrecht, Docent ondernemingsrecht Worden, Opleidingsniveau Docent ondernemingsrecht, Scholing Docent ondernemingsrecht, Studie Docent ondernemingsrecht, Bijscholing Docent ondernemingsrecht, Omscholing Docent ondernemingsrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent ondernemingsrecht

Het salaris van de docent ondernemingsrecht die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent ondernemingsrecht, Loon Docent ondernemingsrecht, Wat verdien je als Docent ondernemingsrecht, Salarisschaal Docent ondernemingsrecht, Salarisindicatie Docent ondernemingsrecht, Bonus Docent ondernemingsrecht, CAO Docent ondernemingsrecht, Brutoloon Docent ondernemingsrecht, Nettoloon Docent ondernemingsrecht, Vakantiedagen Docent ondernemingsrecht, Pensioen Docent ondernemingsrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent ondernemingsrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak ondernemingsrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent ondernemingsrecht, Vaardigheden Docent ondernemingsrecht, Attitude Docent ondernemingsrecht, Kwalificaties Docent ondernemingsrecht, Competentieprofiel Docent ondernemingsrecht.

Boeken voor het beroep docent ondernemingsrecht

Wil je meer weten over het beroep docent ondernemingsrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent ondernemingsrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent ondernemingsrecht te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Van de BV en de NV | P. van Schilfgaarde

Nederlands | Druk: 17 | Paperback | 9789013137378 | 584 pagina's

Van de BV en de NV 17e druk is een boek van P. van Schilfgaarde uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013137378 Dit boek is een introductie tot het vennootschaps- en ondernemingsrecht. In de inleiding wordt een aantal kernthema's besproke...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent ondernemingsrecht, Docent ondernemingsrecht ebooks, boek Docent ondernemingsrecht.

Persoonstypen docent ondernemingsrecht

De docent ondernemingsrecht is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ondernemingsrecht ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent ondernemingsrecht, Karakter Docent ondernemingsrecht.

Netwerk docent ondernemingsrecht

Het netwerk van de docent ondernemingsrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent ondernemingsrecht, Medewerkers Docent ondernemingsrecht.

Is het beroep docent ondernemingsrecht iets voor jou?

Zou je graag docent ondernemingsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent ondernemingsrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent ondernemingsrecht, beroepskeuzetest Docent ondernemingsrecht, beroep Docent ondernemingsrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent ondernemingsrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ondernemingsrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ondernemingsrecht de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent ondernemingsrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent ondernemingsrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent ondernemingsrecht, Promotie mogelijkheden Docent ondernemingsrecht, Carriere Docent ondernemingsrecht.

Solliciteren op de functie docent ondernemingsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent ondernemingsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent ondernemingsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent ondernemingsrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent ondernemingsrecht, CV Docent ondernemingsrecht, sollicitatie Docent ondernemingsrecht.

Interviews met docent ondernemingsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent ondernemingsrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent ondernemingsrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent ondernemingsrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent ondernemingsrecht geeft les in het vak ondernemingsrecht. De docent ondernemingsrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, ondernemingsrecht of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent ondernemingsrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent ondernemingsrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent ondernemingsrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep