U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent privaatrecht

Docent privaatrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent privaatrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent privaatrecht geeft les in het vak privaatrecht.

De docent privaatrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent privaatrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak privaatrecht. De docent privaatrecht geeft zijn leerlingen/studenten les over hoe burgers met elkaar om moeten gaan en hoe dit beschreven staat in het burgerlijk wetboek en geeft ook les in bijvoorbeeld Europees privaatrecht. De voornaamste taak van de docent privaatrecht is zijn kennis en visie op het gebied van privaatrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep binnen de juridische sector.

De docent privaatrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent privaatrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent privaatrecht heeft zelf verstand van het vak privaatrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent privaatrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent privaatrecht, Baan Docent privaatrecht, Docent privaatrecht Worden, Functie-eisen Docent privaatrecht, Verantwoordelijkheden Docent privaatrecht, Functieprofiel Docent privaatrecht, Wat doet een Docent privaatrecht, Werken als Docent privaatrecht.

Docent privaatrecht worden: Opleiding tot docent privaatrecht

De docent privaatrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent privaatrecht, Docent privaatrecht Worden, Opleidingsniveau Docent privaatrecht, Scholing Docent privaatrecht, Studie Docent privaatrecht, Bijscholing Docent privaatrecht, Omscholing Docent privaatrecht.

Organisaties waar een docent privaatrecht doorgaans werkzaam is

De docent privaatrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent privaatrecht, Docent privaatrecht Worden, Opleidingsniveau Docent privaatrecht, Scholing Docent privaatrecht, Studie Docent privaatrecht, Bijscholing Docent privaatrecht, Omscholing Docent privaatrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent privaatrecht

Het salaris van de docent privaatrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent privaatrecht, Loon Docent privaatrecht, Wat verdien je als Docent privaatrecht, Salarisschaal Docent privaatrecht, Salarisindicatie Docent privaatrecht, Bonus Docent privaatrecht, CAO Docent privaatrecht, Brutoloon Docent privaatrecht, Nettoloon Docent privaatrecht, Vakantiedagen Docent privaatrecht, Pensioen Docent privaatrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent privaatrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak privaatrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent privaatrecht, Vaardigheden Docent privaatrecht, Attitude Docent privaatrecht, Kwalificaties Docent privaatrecht, Competentieprofiel Docent privaatrecht.

Boeken voor het beroep docent privaatrecht

Wil je meer weten over het beroep docent privaatrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent privaatrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent privaatrecht te komen.

Wolters Kluwer Collegebundel 2019-2020 | Henk Kummeling

Wetteksten privaatrecht - publiekrecht - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013151817

De Collegebundel bevat alle wetgeving die je als (toekomstige) professional tijdens of na je studie nodig hebt. Én is de meest geliefde wettenbundel onder rechtenstudenten, rechtendocenten, advocaten en juristen. Met de Collegebundel heb jij goud in hande...

Wolters Kluwer Collegebundel 2019-2020 Limited Edition | Henk Kummeling

Wetteksten privaatrecht - publiekrecht - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789013151879 | 6004 pagina's

De Limited Edition is de luxe uitvoering van de Collegebundel, voorzien van leeslinten, hard cover en bewaarbox. Een echte eyecatcher. De Collegebundel bevat alle wetgeving die je als (toekomstige) professional tijdens of na je studie nodig hebt. Én is de...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent privaatrecht, Docent privaatrecht ebooks, boek Docent privaatrecht.

Persoonstypen docent privaatrecht

De docent privaatrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent privaatrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van privaatrecht over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent privaatrecht, Karakter Docent privaatrecht.

Netwerk docent privaatrecht

Het netwerk van de docent privaatrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent privaatrecht, Medewerkers Docent privaatrecht.

Is het beroep docent privaatrecht iets voor jou?

Zou je graag docent privaatrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent privaatrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent privaatrecht, beroepskeuzetest Docent privaatrecht, beroep Docent privaatrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent privaatrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent privaatrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent privaatrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent privaatrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool privaatrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent privaatrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent privaatrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent privaatrecht, Promotie mogelijkheden Docent privaatrecht, Carriere Docent privaatrecht.

Solliciteren op de functie docent privaatrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent privaatrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent privaatrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent privaatrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent privaatrecht, CV Docent privaatrecht, sollicitatie Docent privaatrecht.

Interviews met docent privaatrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent privaatrecht

Overzicht

Vacatures docent privaatrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent privaatrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent privaatrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent privaatrecht geeft les in het vak privaatrecht. De docent privaatrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent privaatrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak privaatrecht.

Beoordeling Docent privaatrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent privaatrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent privaatrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep