U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent rechtspsychologie

Docent rechtspsychologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent rechtspsychologie? Lees de functieomschrijving.

De docent rechtspsychologie geeft les in het vak rechtspsychologie.

De docent rechtspsychologie geeft les op een HBO opleiding in de richting rechten, rechtspsychologie, criminologie of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent rechtspsychologie geeft theorieles over alle facetten van het vak rechtspsychologie. In dit vak wordt de toepaste psychologie op het gebied van rechtspraak behandelt.

De docent rechtspsychologie ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent rechtspsychologie kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent rechtspsychologie heeft zelf verstand van het vak rechtspsychologie en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent rechtspsychologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent rechtspsychologie, Baan Docent rechtspsychologie, Docent rechtspsychologie Worden, Functie-eisen Docent rechtspsychologie, Verantwoordelijkheden Docent rechtspsychologie, Functieprofiel Docent rechtspsychologie, Wat doet een Docent rechtspsychologie, Werken als Docent rechtspsychologie.

Docent rechtspsychologie worden: Opleiding tot docent rechtspsychologie

De docent rechtspsychologie heeft een opleiding ''Rechtspsychologie'', ''Criminologie'' ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rechtspsychologie, Docent rechtspsychologie Worden, Opleidingsniveau Docent rechtspsychologie, Scholing Docent rechtspsychologie, Studie Docent rechtspsychologie, Bijscholing Docent rechtspsychologie, Omscholing Docent rechtspsychologie.

Organisaties waar een docent rechtspsychologie doorgaans werkzaam is

De docent rechtspsychologie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rechtspsychologie, Docent rechtspsychologie Worden, Opleidingsniveau Docent rechtspsychologie, Scholing Docent rechtspsychologie, Studie Docent rechtspsychologie, Bijscholing Docent rechtspsychologie, Omscholing Docent rechtspsychologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent rechtspsychologie

Het salaris van de docent rechtspsychologie ligt tussen de €1500,- en €2300,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent rechtspsychologie, Loon Docent rechtspsychologie, Wat verdien je als Docent rechtspsychologie, Salarisschaal Docent rechtspsychologie, Salarisindicatie Docent rechtspsychologie, Bonus Docent rechtspsychologie, CAO Docent rechtspsychologie, Brutoloon Docent rechtspsychologie, Nettoloon Docent rechtspsychologie, Vakantiedagen Docent rechtspsychologie, Pensioen Docent rechtspsychologie.

Competenties, skills & vaardigheden docent rechtspsychologie

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak rechtspsychologie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent rechtspsychologie, Vaardigheden Docent rechtspsychologie, Attitude Docent rechtspsychologie, Kwalificaties Docent rechtspsychologie, Competentieprofiel Docent rechtspsychologie.

Boeken voor het beroep docent rechtspsychologie

Wil je meer weten over het beroep docent rechtspsychologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent rechtspsychologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent rechtspsychologie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent rechtspsychologie, Docent rechtspsychologie ebooks, boek Docent rechtspsychologie.

Persoonstypen docent rechtspsychologie

De docent rechtspsychologie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten. Daarnaast is de docent rechtspsychologie een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van rechtspsychologie over op zijn studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent rechtspsychologie, Karakter Docent rechtspsychologie.

Netwerk docent rechtspsychologie

Het netwerk van de docent rechtspsychologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent rechtspsychologie, Medewerkers Docent rechtspsychologie.

Is het beroep docent rechtspsychologie iets voor jou?

Zou je graag docent rechtspsychologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent rechtspsychologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent rechtspsychologie, beroepskeuzetest Docent rechtspsychologie, beroep Docent rechtspsychologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent rechtspsychologie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rechtspsychologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende HBO opleidingen voor de docent rechtspsychologie met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent rechtspsychologie doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool rechtspsychologie gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent rechtspsychologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent rechtspsychologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent rechtspsychologie, Promotie mogelijkheden Docent rechtspsychologie, Carriere Docent rechtspsychologie.

Solliciteren op de functie docent rechtspsychologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent rechtspsychologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent rechtspsychologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent rechtspsychologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent rechtspsychologie, CV Docent rechtspsychologie, sollicitatie Docent rechtspsychologie.

Interviews met docent rechtspsychologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent rechtspsychologie

Vacatures docent rechtspsychologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent rechtspsychologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent rechtspsychologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent rechtspsychologie geeft les in het vak rechtspsychologie. De docent rechtspsychologie geeft les op een HBO opleiding in de richting rechten, rechtspsychologie, criminologie of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent rechtspsychologie geeft theorieles over alle facetten van het vak rechtspsychologie.

Beoordeling Docent rechtspsychologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent rechtspsychologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent rechtspsychologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep