U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent sound design

Docent sound design worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent sound design? Lees de functieomschrijving.

De docent sound design geeft les in het vak sound design.

De docent sound design geeft les op één van de MBO of HBO opleidingen die gericht zijn op muziek of media (waaronder bijvoorbeeld artiest muziek, film & media of een HBO opleiding Sound Design) of geeft freelance workshops. De docent sound design geeft les in het vak sound design. Hij leert zijn leerlingen of studenten de verschillende aspecten van sound design kennen; van het maken van een hiphop, trance of dance track tot het maken van muziek voor films, cartoons of videogames. De docent sound design leert zijn leerlingen met verschillende computerprogramma's met betrekking tot sound design kennis maken en gebruiken, leert zijn leerlingen verschillende tonen en maten kennen en laat ze kennis maken met verschillende geluiden. Hij schoolt de leerlingen tot muzikanten en werken met de technologie.

De docent sound design is over het algemeen een zelf afgestudeerd musicus die zijn kennis op het gebied van sound design en muziek op zijn leerlingen wil overbrengen. Hij ontwikkelt zijn eigen lesmaterialen en geeft de leerlingen opdrachten die hij vervolgens zelf nakijkt, beluistert en eventueel becijfert. De docent sound design weet zijn eigen enthousiasme en kennis op een interessante manier op zijn leerlingen over te brengen en ze een stap verder te helpen in de muzikale ontwikkeling die binnen hun vakgebied nodig is.

Mensen vonden ons op: Job Docent sound design, Baan Docent sound design, Docent sound design Worden, Functie-eisen Docent sound design, Verantwoordelijkheden Docent sound design, Functieprofiel Docent sound design, Wat doet een Docent sound design, Werken als Docent sound design.

Docent sound design worden: Opleiding tot docent sound design

Voor het beroep van docent sound design is geen specifieke opleiding. De meeste docenten sound design hebben zelf eerst een opleiding aan de popacademie, het conservatorium of een opleiding mediamusic gestudeerd (over het algemeen MBO en HBO en drie of vierjarig) en hebben daarna besloten om hun kennis over te brengen aan leerlingen en les te gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent sound design, Docent sound design Worden, Opleidingsniveau Docent sound design, Scholing Docent sound design, Studie Docent sound design, Bijscholing Docent sound design, Omscholing Docent sound design.

Organisaties waar een docent sound design doorgaans werkzaam is

De docent sound design werkt op een school op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent sound design, Docent sound design Worden, Opleidingsniveau Docent sound design, Scholing Docent sound design, Studie Docent sound design, Bijscholing Docent sound design, Omscholing Docent sound design.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent sound design

De docent sound design verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt. Voor het salaris van de docent sound design die alleen workshops geeft en geen les geeft op een school valt geen precieze indicatie te geven omdat dit afhankelijk is van een uurtarief of workshoptarief dat hij zelf heeft bepaald.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent sound design, Loon Docent sound design, Wat verdien je als Docent sound design, Salarisschaal Docent sound design, Salarisindicatie Docent sound design, Bonus Docent sound design, CAO Docent sound design, Brutoloon Docent sound design, Nettoloon Docent sound design, Vakantiedagen Docent sound design, Pensioen Docent sound design.

Competenties, skills & vaardigheden docent sound design

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Anticiperen
 • Muzikale kennis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent sound design, Vaardigheden Docent sound design, Attitude Docent sound design, Kwalificaties Docent sound design, Competentieprofiel Docent sound design.

Boeken voor het beroep docent sound design

Wil je meer weten over het beroep docent sound design? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent sound design bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent sound design te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent sound design, Docent sound design ebooks, boek Docent sound design.

Persoonstypen docent sound design

De docent sound design is een gever. Hij geeft zijn visie, kennis en enthousiasme op het gebied van muziek over aan zijn leerlingen en helpt ze te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Hij geeft ze waar nodig individuele tips en adviezen en staat altijd voor de leerlingen klaar.

Daarnaast is de docent sound design een levensgenieter. Hij geeft les in het vak waar hij van houdt, namelijk muziek maken, en vind het geweldig dat hij zijn kennis aan leerlingen over mag geven en ze helpt ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent sound design, Karakter Docent sound design.

Netwerk docent sound design

Het netwerk van de docent sound design bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen op ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent sound design, Medewerkers Docent sound design.

Is het beroep docent sound design iets voor jou?

Zou je graag docent sound design willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent sound design bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent sound design, beroepskeuzetest Docent sound design, beroep Docent sound design kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent sound design

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent sound design is gemiddeld. Er is werkgelegenheid maar de docent sound design moet dan (voornamelijk omdat er geen vaste diploma's in het vak te behalen zijn) zichzelf wel kunnen bewijzen door middel van een ander diploma (bijvoorbeeld van de popacademie) of met een goed aantal jaren werkervaring en een goed portfolio of cv. Daarnaast kan de docent sound design ook freelance workshops geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent sound design

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent sound design. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent sound design, Promotie mogelijkheden Docent sound design, Carriere Docent sound design.

Solliciteren op de functie docent sound design

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent sound design dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent sound design belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent sound design. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent sound design, CV Docent sound design, sollicitatie Docent sound design.

Interviews met docent sound design

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent sound design

Vacatures docent sound design

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent sound design? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent sound design. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent sound design geeft les in het vak sound design. De docent sound design geeft les op één van de MBO of HBO opleidingen die gericht zijn op muziek of media (waaronder bijvoorbeeld artiest muziek, film & media of een HBO opleiding Sound Design) of geeft freelance workshops. De docent sound design geeft les in het vak sound design.

Beoordeling Docent sound design

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent sound design' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent sound design

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep