U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent statistiek

Docent statistiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent statistiek? Lees de functieomschrijving.

De docent statistiek geeft les in het vak statistiek.

De docent statistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent statistiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak statistiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als grafieken en tabellen, meetniveaus, indexcijfers, rekenvaardigheden en denkvaardigheden.

De docent statistiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent statistiek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent statistiek heeft verstand van het vak statistiek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent statistiek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent statistiek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent statistiek, Baan Docent statistiek, Docent statistiek Worden, Functie-eisen Docent statistiek, Verantwoordelijkheden Docent statistiek, Functieprofiel Docent statistiek, Wat doet een Docent statistiek, Werken als Docent statistiek.

Docent statistiek worden: Opleiding tot docent statistiek

De docent statistiek heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'', ''Wiskunde en Statistiek'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent statistiek, Docent statistiek Worden, Opleidingsniveau Docent statistiek, Scholing Docent statistiek, Studie Docent statistiek, Bijscholing Docent statistiek, Omscholing Docent statistiek.

Organisaties waar een docent statistiek doorgaans werkzaam is

De docent statistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent statistiek, Docent statistiek Worden, Opleidingsniveau Docent statistiek, Scholing Docent statistiek, Studie Docent statistiek, Bijscholing Docent statistiek, Omscholing Docent statistiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent statistiek

Het salaris van de docent statistiek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent statistiek, Loon Docent statistiek, Wat verdien je als Docent statistiek, Salarisschaal Docent statistiek, Salarisindicatie Docent statistiek, Bonus Docent statistiek, CAO Docent statistiek, Brutoloon Docent statistiek, Nettoloon Docent statistiek, Vakantiedagen Docent statistiek, Pensioen Docent statistiek.

Competenties, skills & vaardigheden docent statistiek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak statistiek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent statistiek, Vaardigheden Docent statistiek, Attitude Docent statistiek, Kwalificaties Docent statistiek, Competentieprofiel Docent statistiek.

Boeken voor het beroep docent statistiek

Wil je meer weten over het beroep docent statistiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent statistiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent statistiek te komen.

Why Some Seeds Don't Grow | Newton H Miller II

10 Principles for Parenting, Educating, and Mentoring Urban Youth - Engels | Paperback | 9781643007366 | 130 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent statistiek, Docent statistiek ebooks, boek Docent statistiek.

Persoonstypen docent statistiek

De docent statistiek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent statistiek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak statistiek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent statistiek, Karakter Docent statistiek.

Netwerk docent statistiek

Het netwerk van de docent statistiek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent statistiek, Medewerkers Docent statistiek.

Is het beroep docent statistiek iets voor jou?

Zou je graag docent statistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent statistiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent statistiek, beroepskeuzetest Docent statistiek, beroep Docent statistiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent statistiek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent statistiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent statistiek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent statistiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent statistiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent statistiek, Promotie mogelijkheden Docent statistiek, Carriere Docent statistiek.

Solliciteren op de functie docent statistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent statistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent statistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent statistiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent statistiek, CV Docent statistiek, sollicitatie Docent statistiek.

Interviews met docent statistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent statistiek

Vacatures docent statistiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent statistiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent statistiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent statistiek geeft les in het vak statistiek. De docent statistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent statistiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak statistiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent statistiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent statistiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent statistiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep