U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent theaterfilosofie

Docent theaterfilosofie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent theaterfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent theaterfilosofie geeft les in het vak theaterfilosofie.

De docent theaterfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting theater, theaterwetenschappen of op een andere soortgelijke (theater)opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van theater, de emoties die een theatervoorstelling kan oproepen en wat een theatervoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van theater en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende toneelschrijvers en theatermakers en hun filosofieën. De docent theaterfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmpjes (om aan zijn leerlingen/studenten te laten zien) of van een Powerpoint presentatie (om zijn les te versterken).

De belangrijkste taak van de docent theaterfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak theaterfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied.

De docent theaterfilosofie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent theaterfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent theaterfilosofie heeft verstand van het vak theaterfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent theaterfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent theaterfilosofie, Baan Docent theaterfilosofie, Docent theaterfilosofie Worden, Functie-eisen Docent theaterfilosofie, Verantwoordelijkheden Docent theaterfilosofie, Functieprofiel Docent theaterfilosofie, Wat doet een Docent theaterfilosofie, Werken als Docent theaterfilosofie.

Docent theaterfilosofie worden: Opleiding tot docent theaterfilosofie

De docent theaterfilosofie heeft een opleiding ''Docent Drama'', ''Theatervormgeving'', ''Scenograaf'' of een andere soortgelijke theateropleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theaterfilosofie, Docent theaterfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent theaterfilosofie, Scholing Docent theaterfilosofie, Studie Docent theaterfilosofie, Bijscholing Docent theaterfilosofie, Omscholing Docent theaterfilosofie.

Organisaties waar een docent theaterfilosofie doorgaans werkzaam is

De docent theaterfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops theaterfilosofie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theaterfilosofie, Docent theaterfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent theaterfilosofie, Scholing Docent theaterfilosofie, Studie Docent theaterfilosofie, Bijscholing Docent theaterfilosofie, Omscholing Docent theaterfilosofie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent theaterfilosofie

De docent theaterfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Ook kan de docent theaterfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen theaterfilosofie geven. Voor hem valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen prijs mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent theaterfilosofie, Loon Docent theaterfilosofie, Wat verdien je als Docent theaterfilosofie, Salarisschaal Docent theaterfilosofie, Salarisindicatie Docent theaterfilosofie, Bonus Docent theaterfilosofie, CAO Docent theaterfilosofie, Brutoloon Docent theaterfilosofie, Nettoloon Docent theaterfilosofie, Vakantiedagen Docent theaterfilosofie, Pensioen Docent theaterfilosofie.

Competenties, skills & vaardigheden docent theaterfilosofie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van theaterfilosofie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent theaterfilosofie, Vaardigheden Docent theaterfilosofie, Attitude Docent theaterfilosofie, Kwalificaties Docent theaterfilosofie, Competentieprofiel Docent theaterfilosofie.

Boeken voor het beroep docent theaterfilosofie

Wil je meer weten over het beroep docent theaterfilosofie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent theaterfilosofie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent theaterfilosofie te komen.

Vlekkeloos Nederlands | Dick Pak

voor de docent - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789077018989 | 212 pagina's

Vlekkeloos Nederlands 1e druk is een boek van Dick Pak uitgegeven bij Pak, Uitgeverij. ISBN 9789077018989 Vlekkeloos Nederlands is een boek van Dick Pak...

Docent van nu | Klaas Jan Terpstra

hoe je als docent het beste uit jezelf haalt - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789491141010 | 212 pagina's

"Docent van nu 1e druk is een boek van Klaas Jan Terpstra uitgegeven bij Onderwijs van Nu. ISBN 9789491141010 Lesgeven aan jongeren is een vak. Vaak heel leuk, soms ook heftig en moeilijk en hoe dan ook intens. Wat maakt iemand tot een goede docent? Gaat ...

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden | Sharif Amien

58 belangrijke uitdrukkingen en omgangsvormen in het dagelijks leven ( Nederlands-Arabisch - Uitspraak) - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971311 | 202 pagina's

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971311 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sprekende...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent theaterfilosofie, Docent theaterfilosofie ebooks, boek Docent theaterfilosofie.

Persoonstypen docent theaterfilosofie

De docent theaterfilosofie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak theaterfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent theaterfilosofie ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de theaterwereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent theaterfilosofie, Karakter Docent theaterfilosofie.

Netwerk docent theaterfilosofie

Het netwerk van de docent theaterfilosofie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en de leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent theaterfilosofie, Medewerkers Docent theaterfilosofie.

Is het beroep docent theaterfilosofie iets voor jou?

Zou je graag docent theaterfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent theaterfilosofie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent theaterfilosofie, beroepskeuzetest Docent theaterfilosofie, beroep Docent theaterfilosofie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent theaterfilosofie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theaterfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent theaterfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent drama of een andere soortgelijke theateropleiding. Ook kan de docent theaterfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen theaterfilosofie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent theaterfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent theaterfilosofie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent theaterfilosofie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent theaterfilosofie, Promotie mogelijkheden Docent theaterfilosofie, Carriere Docent theaterfilosofie.

Solliciteren op de functie docent theaterfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent theaterfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent theaterfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent theaterfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent theaterfilosofie, CV Docent theaterfilosofie, sollicitatie Docent theaterfilosofie.

Interviews met docent theaterfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent theaterfilosofie

Vacatures docent theaterfilosofie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent theaterfilosofie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent theaterfilosofie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent theaterfilosofie geeft les in het vak theaterfilosofie. De docent theaterfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting theater, theaterwetenschappen of op een andere soortgelijke (theater)opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van theater, de emoties die een theatervoorstelling kan oproepen en wat een theatervoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van theater en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende toneelschrijvers en theatermakers en hun filosofieën.

Beoordeling Docent theaterfilosofie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent theaterfilosofie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent theaterfilosofie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep