U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent watermanagement

Docent watermanagement worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent watermanagement? Lees de functieomschrijving.

De docent watermanagement geeft les in het vak watermanagement.

De docent watermanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting watermanagement, land en watermanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent watermanagement geeft les zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak watermanagement. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen in onder andere bestekken lezen en schrijven, technisch tekenen, aanbesteden, projectuitvoering en andere waterbouwkundig gerelateerde onderwerpen. De voornaamste taak van de docent watermanagement is zijn leerlingen/studenten opleiden naar en voorbereiden op een beroep binnen het watermanagement

De docent watermanagement ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en geeft deze een cijfer. Naar aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent watermanagement nauwgezet naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en gaat eventueel met hen om de tafel wanneer de ontwikkelingen niet zo goed zijn en er iets moet gebeuren. Ook biedt de docent watermanagement die leerlingen/studenten dan eventueel individuele begeleiding en geeft hij begeleiding tijdens projecten.

De docent watermanagement heeft verstand van het vak watermanagement en weet dit op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer mensen in de klas zich vervelend gedragen om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen en let hij op de veiligheid wanneer zij eventueel met gereedschappen en/of materialen werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent watermanagement ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en de school, is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen in hun derde of vierde lesjaar.

Mensen vonden ons op: Job Docent watermanagement, Baan Docent watermanagement, Docent watermanagement Worden, Functie-eisen Docent watermanagement, Verantwoordelijkheden Docent watermanagement, Functieprofiel Docent watermanagement, Wat doet een Docent watermanagement, Werken als Docent watermanagement.

Docent watermanagement worden: Opleiding tot docent watermanagement

De docent watermanagement heeft een opleiding ''Civiele Techniek'', ''Watermanagement'' of ''Land en Watermanagement'' gevolgd (HBO, vierjarig) en daarin een onderwijsbevoegdheid behaald of is na het halen van een diploma op één van bovenstaande opleidingen eerst in de praktijk gaan werken om vervolgens les te gaan geven om zijn kennis/visie op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent watermanagement, Docent watermanagement Worden, Opleidingsniveau Docent watermanagement, Scholing Docent watermanagement, Studie Docent watermanagement, Bijscholing Docent watermanagement, Omscholing Docent watermanagement.

Organisaties waar een docent watermanagement doorgaans werkzaam is

De docent watermanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent watermanagement, Docent watermanagement Worden, Opleidingsniveau Docent watermanagement, Scholing Docent watermanagement, Studie Docent watermanagement, Bijscholing Docent watermanagement, Omscholing Docent watermanagement.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent watermanagement

De docent watermanagement verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent watermanagement, Loon Docent watermanagement, Wat verdien je als Docent watermanagement, Salarisschaal Docent watermanagement, Salarisindicatie Docent watermanagement, Bonus Docent watermanagement, CAO Docent watermanagement, Brutoloon Docent watermanagement, Nettoloon Docent watermanagement, Vakantiedagen Docent watermanagement, Pensioen Docent watermanagement.

Competenties, skills & vaardigheden docent watermanagement

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van watermanagement
Mensen vonden ons op: Kennis Docent watermanagement, Vaardigheden Docent watermanagement, Attitude Docent watermanagement, Kwalificaties Docent watermanagement, Competentieprofiel Docent watermanagement.

Boeken voor het beroep docent watermanagement

Wil je meer weten over het beroep docent watermanagement? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent watermanagement bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent watermanagement te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent watermanagement, Docent watermanagement ebooks, boek Docent watermanagement.

Persoonstypen docent watermanagement

De docent watermanagement is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, begeleidt ze bij projecten en let (eventueel als het nodig is) op hun veiligheid tijdens projecten en praktijkopdrachten.

Ook is de docent watermanagement een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van watermanagement over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent watermanagement, Karakter Docent watermanagement.

Netwerk docent watermanagement

Het netwerk van de docent watermanagement bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, eventueel de stagebegeleiders wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen, mensen uit het vak die eventueel op school komen spreken en de leerlingen/studenten die hij lesgeeft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent watermanagement, Medewerkers Docent watermanagement.

Is het beroep docent watermanagement iets voor jou?

Zou je graag docent watermanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent watermanagement bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent watermanagement, beroepskeuzetest Docent watermanagement, beroep Docent watermanagement kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent watermanagement

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent watermanagement is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent watermanagement zich ook specialiseren in een ander vak in hetzelfde gebied zodat hij bijvoorbeeld ook lessen ''civiele techniek'' of ''waterbouwkunde'' kan geven.

Ook kan de docent watermanagement naast zijn werkzaamheden in de klas een andere rol in het onderwijs op zich nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol.

Arbeidsmarktperspectief score docent watermanagement

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent watermanagement. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent watermanagement, Promotie mogelijkheden Docent watermanagement, Carriere Docent watermanagement.

Solliciteren op de functie docent watermanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent watermanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent watermanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent watermanagement. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent watermanagement, CV Docent watermanagement, sollicitatie Docent watermanagement.

Interviews met docent watermanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent watermanagement

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent watermanagement? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent watermanagement. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent watermanagement geeft les in het vak watermanagement. De docent watermanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting watermanagement, land en watermanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent watermanagement geeft les zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak watermanagement.

Beoordeling Docent watermanagement

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent watermanagement' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent watermanagement

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep