U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Duitse taal en cultuur

Hoogleraar Duitse taal en cultuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Duitse taal en cultuur? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Duitse taal en cultuur doceer je een vak binnen de studie Duitse taal en cultuur.  Vaak geeft de hoogleraar Duitse taal en cultuur colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Duitse taal en cultuur werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Duitse taal en cultuur deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Duitse taal en cultuur bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Duitse taal en cultuur de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Duitse taal en cultuur eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Duitse taal en cultuur neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Duitse taal en cultuur op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Duitse taal en cultuur voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Duitse taal en cultuur verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Baan Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Hoogleraar Duitse taal en cultuur Worden, Functie-eisen Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Functieprofiel Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Wat doet een Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Werken als Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Hoogleraar Duitse taal en cultuur worden: Opleiding tot hoogleraar Duitse taal en cultuur

 

Om hoogleraar Duitse taal en cultuur moet je in eerste instantie de opleiding Duitse taal en cultuur volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Duitse taal en cultuur te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Duitse taal en cultuur zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Duitse taal en cultuur gaat promoveren. De hoogleraar Duitse taal en cultuur moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Duitse taal en cultuur. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Duitse taal en cultuur, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Duitse taal en cultuur nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Duitse taal en cultuur promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Hoogleraar Duitse taal en cultuur Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Scholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Studie Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Bijscholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Omscholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Organisaties waar een hoogleraar Duitse taal en cultuur doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Duitse taal en cultuur zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Duitse taal en cultuur met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Duitse taal en cultuur werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Hoogleraar Duitse taal en cultuur Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Scholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Studie Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Bijscholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Omscholing Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Duitse taal en cultuur

 

Het salaris van de hoogleraar Duitse taal en cultuur kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Duitse taal en cultuur les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Duitse taal en cultuur doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Duitse taal en cultuur heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Duitse taal en cultuur al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Duitse taal en cultuur is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Loon Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Wat verdien je als Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Salarisschaal Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Salarisindicatie Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Bonus Hoogleraar Duitse taal en cultuur, CAO Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Brutoloon Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Nettoloon Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Vakantiedagen Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Pensioen Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar duitse taal en cultuur

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Vaardigheden Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Attitude Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Kwalificaties Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Competentieprofiel Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Boeken voor het beroep hoogleraar duitse taal en cultuur

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar duitse taal en cultuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar duitse taal en cultuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar duitse taal en cultuur te komen.

Fit fürs Goethe-Zertifikat C2 Lehrbuch + 2 integrierten Audio-CDs | Various Authors

C2 Book & CD - Duitstalig | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9783192018756 | 136 pagina's

Richtet sich an alle Lernenden mit Sprachkenntnissen auf dem Niveau C2, die sich auf die Prüfung Goethe-Zertifikat C2 /Großes Deutsches Sprachdiplom vorbereiten wollen. Das Material macht mit den Inhalten und dem Format der Prüfung vertraut, vermittelt Pr...

Prüfungstraining Zertifikat Deutsch C1 Buch + 2 Audio-CDs | Cornelsen Verlag GmbH & Co

Goethe-Zertifikat C1 - Ubungsbuch MIT Cds (2) - Duitstalig | Bindwijze overig | 9783060205318 | 200 pagina's

Passgenaue Vorbereitung auf die wichtigen DaF-Prüfungen Die Bücher stellen Übungen, Arbeitshilfen und Tipps zur Verfügung - differenziert für individuelle Bedürfnisse und klar im Aufbau. Eine detaillierte Bewertung der Prüfungsteile hilft den Lernenden, i...

Ja, gerne! A1 - Deutsch im Tourismus Kursbuch + CD | Axel Hering

Kursbuch mit CD - Duitstalig | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9783060207329 | 240 pagina's

JA, Gerne! is een boek van Anita Grunwald...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Hoogleraar Duitse taal en cultuur ebooks, boek Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Persoonstypen hoogleraar Duitse taal en cultuur

 

De hoogleraar Duitse taal en cultuur moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Duitse taal en cultuur leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Duitse taal en cultuur vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Duitse taal en cultuur aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Karakter Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Netwerk hoogleraar Duitse taal en cultuur

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Duitse taal en cultuur veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Duitse taal en cultuur en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Duitse taal en cultuur te komen. Tevens heeft de hoogleraar Duitse taal en cultuur veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Duitse taal en cultuur. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Duitse taal en cultuur dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Duitse taal en cultuur niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Duitse taal en cultuur. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Medewerkers Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Is het beroep hoogleraar Duitse taal en cultuur iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Duitse taal en cultuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Duitse taal en cultuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Duitse taal en cultuur, beroepskeuzetest Hoogleraar Duitse taal en cultuur, beroep Hoogleraar Duitse taal en cultuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Duitse taal en cultuur

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Duitse taal en cultuur. De hoogleraar Duitse taal en cultuur begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Duitse taal en cultuur na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Duitse taal en cultuur in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Duitse taal en cultuur om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Duitse taal en cultuur schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Duitse taal en cultuur heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Duitse taal en cultuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Duitse taal en cultuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Duitse taal en cultuur, Carriere Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Solliciteren op de functie hoogleraar Duitse taal en cultuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Duitse taal en cultuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Duitse taal en cultuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Duitse taal en cultuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Duitse taal en cultuur, CV Hoogleraar Duitse taal en cultuur, sollicitatie Hoogleraar Duitse taal en cultuur.

Interviews met hoogleraar Duitse taal en cultuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Duitse taal en cultuur

Vacatures hoogleraar duitse taal en cultuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Duitse taal en cultuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Duitse taal en cultuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Duitse taal en cultuur doceer je een vak binnen de studie Duitse taal en cultuur.  Vaak geeft de hoogleraar Duitse taal en cultuur colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Duitse taal en cultuur werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Duitse taal en cultuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Duitse taal en cultuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Duitse taal en cultuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep