U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Fiscale economie

Hoogleraar Fiscale economie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Fiscale economie? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Fiscale economie doceer je een vak binnen de studie Fiscale economie .  Vaak geeft de hoogleraar Fiscale economie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Fiscale economie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Fiscale economie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Fiscale economie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscale economie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Fiscale economie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Fiscale economie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscale economie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Fiscale economie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Fiscale economie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Fiscale economie, Baan Hoogleraar Fiscale economie, Hoogleraar Fiscale economie Worden, Functie-eisen Hoogleraar Fiscale economie, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Fiscale economie, Functieprofiel Hoogleraar Fiscale economie, Wat doet een Hoogleraar Fiscale economie, Werken als Hoogleraar Fiscale economie.

Hoogleraar Fiscale economie worden: Opleiding tot hoogleraar Fiscale economie

Om hoogleraar Fiscale economie moet je in eerste instantie de opleiding Fiscale economie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Fiscale economie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Fiscale economie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Fiscale economie gaat promoveren. De hoogleraar Fiscale economie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Fiscale economie . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Fiscale economie , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Fiscale economie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Fiscale economie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Fiscale economie, Hoogleraar Fiscale economie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Fiscale economie, Scholing Hoogleraar Fiscale economie, Studie Hoogleraar Fiscale economie, Bijscholing Hoogleraar Fiscale economie, Omscholing Hoogleraar Fiscale economie.

Organisaties waar een hoogleraar Fiscale economie doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Fiscale economie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Fiscale economie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Fiscale economie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Fiscale economie, Hoogleraar Fiscale economie Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Fiscale economie, Scholing Hoogleraar Fiscale economie, Studie Hoogleraar Fiscale economie, Bijscholing Hoogleraar Fiscale economie, Omscholing Hoogleraar Fiscale economie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Fiscale economie

Het salaris van de hoogleraar Fiscale economie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Fiscale economie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Fiscale economie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Fiscale economie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Fiscale economie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Fiscale economie is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Fiscale economie, Loon Hoogleraar Fiscale economie, Wat verdien je als Hoogleraar Fiscale economie, Salarisschaal Hoogleraar Fiscale economie, Salarisindicatie Hoogleraar Fiscale economie, Bonus Hoogleraar Fiscale economie, CAO Hoogleraar Fiscale economie, Brutoloon Hoogleraar Fiscale economie, Nettoloon Hoogleraar Fiscale economie, Vakantiedagen Hoogleraar Fiscale economie, Pensioen Hoogleraar Fiscale economie.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar fiscale economie

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Fiscale economie, Vaardigheden Hoogleraar Fiscale economie, Attitude Hoogleraar Fiscale economie, Kwalificaties Hoogleraar Fiscale economie, Competentieprofiel Hoogleraar Fiscale economie.

Boeken voor het beroep hoogleraar fiscale economie

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar fiscale economie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar fiscale economie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar fiscale economie te komen.

Reader Fiscaal 2019 profieldeel | P. Hintzen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037252415

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Nextens Loon Almanak 2019 | Leon Lubbers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035249875 | 608 pagina's

De Loon Almanak is hét naslagwerk voor loonadviseurs, werkgevers en medewerkers op de loon- en personeelsadministratie. De Loon Almanak geeft een compleet, actueel en helder overzicht van alle regels voor de loonbelasting, premies werknemersverzekeringen ...

Nextens BTW Almanak 2019 | Jacques van Blijswijk (Hoofdredactie)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035249868 | 632 pagina's

De btw levert veel inkomsten op voor de overheid en ondernemers zijn verantwoordelijk voor het afdragen daarvan aan de Belastingdienst. Maar ondernemers hebben ook recht op teruggaaf van aan leveranciers betaalde btw. Ook daarbij gaat het om veel geld. Be...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Fiscale economie, Hoogleraar Fiscale economie ebooks, boek Hoogleraar Fiscale economie.

Persoonstypen hoogleraar Fiscale economie

De hoogleraar Fiscale economie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Fiscale economie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Fiscale economie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Fiscale economie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Fiscale economie, Karakter Hoogleraar Fiscale economie.

Netwerk hoogleraar Fiscale economie

Ten eerste heeft de hoogleraar Fiscale economie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Fiscale economie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Fiscale economie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Fiscale economie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Fiscale economie . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Fiscale economie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Fiscale economie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Fiscale economie . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Fiscale economie, Medewerkers Hoogleraar Fiscale economie.

Is het beroep hoogleraar Fiscale economie iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Fiscale economie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Fiscale economie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Fiscale economie, beroepskeuzetest Hoogleraar Fiscale economie, beroep Hoogleraar Fiscale economie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Fiscale economie

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Fiscale economie . De hoogleraar Fiscale economie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Fiscale economie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Fiscale economie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Fiscale economie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Fiscale economie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Fiscale economie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Fiscale economie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Fiscale economie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Fiscale economie, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Fiscale economie, Carriere Hoogleraar Fiscale economie.

Solliciteren op de functie hoogleraar Fiscale economie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Fiscale economie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Fiscale economie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Fiscale economie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Fiscale economie, CV Hoogleraar Fiscale economie, sollicitatie Hoogleraar Fiscale economie.

Interviews met hoogleraar Fiscale economie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Fiscale economie

Vacatures hoogleraar fiscale economie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Fiscale economie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Fiscale economie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Fiscale economie doceer je een vak binnen de studie Fiscale economie .  Vaak geeft de hoogleraar Fiscale economie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Fiscale economie werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Fiscale economie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Fiscale economie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Fiscale economie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep