U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Media en Cultuur

Hoogleraar Media en Cultuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Media en Cultuur? Lees de functieomschrijving.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Media en Cultuur, Baan Hoogleraar Media en Cultuur, Hoogleraar Media en Cultuur Worden, Functie-eisen Hoogleraar Media en Cultuur, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Media en Cultuur, Functieprofiel Hoogleraar Media en Cultuur, Wat doet een Hoogleraar Media en Cultuur, Werken als Hoogleraar Media en Cultuur.

Hoogleraar Media en Cultuur worden: Opleiding tot hoogleraar Media en Cultuur

 

Als hoogleraar media en cultuur doceer je een vak binnen de studie media en cultuur.  Vaak geeft de hoogleraar media en cultuur colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar media en cultuur werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar media en cultuur deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar media en cultuur bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar media en cultuur de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar media en cultuur eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar media en cultuur neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar media en cultuur op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van media en cultuur voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar media en cultuur verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Media en Cultuur, Hoogleraar Media en Cultuur Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Media en Cultuur, Scholing Hoogleraar Media en Cultuur, Studie Hoogleraar Media en Cultuur, Bijscholing Hoogleraar Media en Cultuur, Omscholing Hoogleraar Media en Cultuur.

Organisaties waar een hoogleraar Media en Cultuur doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar media en cultuur zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar media en cultuur met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar media en cultuur werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Media en Cultuur, Hoogleraar Media en Cultuur Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Media en Cultuur, Scholing Hoogleraar Media en Cultuur, Studie Hoogleraar Media en Cultuur, Bijscholing Hoogleraar Media en Cultuur, Omscholing Hoogleraar Media en Cultuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Media en Cultuur

 

 

Het salaris van de hoogleraar media en cultuur kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar media en cultuur les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar media en cultuur doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar media en cultuur heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar media en cultuur al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar media en cultuur is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Media en Cultuur, Loon Hoogleraar Media en Cultuur, Wat verdien je als Hoogleraar Media en Cultuur, Salarisschaal Hoogleraar Media en Cultuur, Salarisindicatie Hoogleraar Media en Cultuur, Bonus Hoogleraar Media en Cultuur, CAO Hoogleraar Media en Cultuur, Brutoloon Hoogleraar Media en Cultuur, Nettoloon Hoogleraar Media en Cultuur, Vakantiedagen Hoogleraar Media en Cultuur, Pensioen Hoogleraar Media en Cultuur.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar media en cultuur

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Media en Cultuur, Vaardigheden Hoogleraar Media en Cultuur, Attitude Hoogleraar Media en Cultuur, Kwalificaties Hoogleraar Media en Cultuur, Competentieprofiel Hoogleraar Media en Cultuur.

Boeken voor het beroep hoogleraar media en cultuur

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar media en cultuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar media en cultuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar media en cultuur te komen.

Handboek genderstudies | Rosemarie Buikema

in media, kunst en cultuur - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046905012 | 453 pagina's

Handboek genderstudies 2e druk is een boek van Rosemarie Buikema uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905012 Genderstudies heeft zich de afgelopen decennia als jonge cultuurwetenschappelijke en maatschappijkritische discipline stevig verankerd in de prakt...

Language and Media | Alan Durant

A Resource Book for Students - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780415475747 | 270 pagina's

Routledge English Language Introductions cover core areas of language study and are one-stop resources for students. Assuming no prior knowledge, books in the series offer an accessible overview of the subject, with activities, study questions, sample ana...

Leefwerelden van jongeren | Joke Hermes

thuis, school, media en digitale cultuur - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789046906521 | 271 pagina's

In welke werelden bewegen jongeren zich? Waar hechten zij waarde aan? Wat betekenen sociale media voor hen en hoe maken zij er gebruik van? Leefwerelden van jongeren gaat over het dagelijkse leven van jongeren: thuis, op school, met hun vrienden en als gr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Media en Cultuur, Hoogleraar Media en Cultuur ebooks, boek Hoogleraar Media en Cultuur.

Persoonstypen hoogleraar Media en Cultuur

 

Om hoogleraar media en cultuur moet je in eerste instantie de opleiding media en cultuur volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van media en cultuur te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar media en cultuur zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar media en cultuur gaat promoveren. De hoogleraar media en cultuur moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen media en cultuur. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak media en cultuur, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar media en cultuur nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar media en cultuur promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Media en Cultuur, Karakter Hoogleraar Media en Cultuur.

Netwerk hoogleraar Media en Cultuur

 

Ten eerste heeft de hoogleraar media en cultuur veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar media en cultuur en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar media en cultuur te komen. Tevens heeft de hoogleraar media en cultuur veel contact met andere hoogleraren binnen de studie media en cultuur. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar media en cultuur dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar media en cultuur niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied media en cultuur. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Media en Cultuur, Medewerkers Hoogleraar Media en Cultuur.

Is het beroep hoogleraar Media en Cultuur iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Media en Cultuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Media en Cultuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Media en Cultuur, beroepskeuzetest Hoogleraar Media en Cultuur, beroep Hoogleraar Media en Cultuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Media en Cultuur

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar media en cultuur. De hoogleraar media en cultuur begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar media en cultuur na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar media en cultuur in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar media en cultuur om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar media en cultuur schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar media en cultuur heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Media en Cultuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Media en Cultuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Media en Cultuur, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Media en Cultuur, Carriere Hoogleraar Media en Cultuur.

Solliciteren op de functie hoogleraar Media en Cultuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Media en Cultuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Media en Cultuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Media en Cultuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Media en Cultuur, CV Hoogleraar Media en Cultuur, sollicitatie Hoogleraar Media en Cultuur.

Interviews met hoogleraar Media en Cultuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Media en Cultuur

Vacatures hoogleraar media en cultuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Media en Cultuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Media en Cultuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. .

Beoordeling Hoogleraar Media en Cultuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Media en Cultuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Media en Cultuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep