U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Muziekwetenschap

Hoogleraar Muziekwetenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Muziekwetenschap? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Muziekwetenschap doceer je een vak binnen de studie Muziekwetenschap.  Vaak geeft de hoogleraar Muziekwetenschap colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Muziekwetenschap werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Muziekwetenschap deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Muziekwetenschap bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Muziekwetenschap de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Muziekwetenschap eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Muziekwetenschap neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Muziekwetenschap op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Muziekwetenschap voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Muziekwetenschap verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Muziekwetenschap, Baan Hoogleraar Muziekwetenschap, Hoogleraar Muziekwetenschap Worden, Functie-eisen Hoogleraar Muziekwetenschap, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Muziekwetenschap, Functieprofiel Hoogleraar Muziekwetenschap, Wat doet een Hoogleraar Muziekwetenschap, Werken als Hoogleraar Muziekwetenschap.

Hoogleraar Muziekwetenschap worden: Opleiding tot hoogleraar Muziekwetenschap

 

Om hoogleraar Muziekwetenschap te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Muziekwetenschap volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Muziekwetenschap te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Muziekwetenschap zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Muziekwetenschap gaat promoveren. De hoogleraar Muziekwetenschap moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Muziekwetenschap. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Muziekwetenschap, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Muziekwetenschap nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Muziekwetenschap promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Muziekwetenschap, Hoogleraar Muziekwetenschap Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Muziekwetenschap, Scholing Hoogleraar Muziekwetenschap, Studie Hoogleraar Muziekwetenschap, Bijscholing Hoogleraar Muziekwetenschap, Omscholing Hoogleraar Muziekwetenschap.

Organisaties waar een hoogleraar Muziekwetenschap doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Muziekwetenschap zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Muziekwetenschap met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Muziekwetenschap werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Muziekwetenschap, Hoogleraar Muziekwetenschap Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Muziekwetenschap, Scholing Hoogleraar Muziekwetenschap, Studie Hoogleraar Muziekwetenschap, Bijscholing Hoogleraar Muziekwetenschap, Omscholing Hoogleraar Muziekwetenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Muziekwetenschap

 

Het salaris van de hoogleraar Muziekwetenschap kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Muziekwetenschap les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Muziekwetenschap doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Muziekwetenschap heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Muziekwetenschap al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Muziekwetenschap is gepromoveerd.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Muziekwetenschap, Loon Hoogleraar Muziekwetenschap, Wat verdien je als Hoogleraar Muziekwetenschap, Salarisschaal Hoogleraar Muziekwetenschap, Salarisindicatie Hoogleraar Muziekwetenschap, Bonus Hoogleraar Muziekwetenschap, CAO Hoogleraar Muziekwetenschap, Brutoloon Hoogleraar Muziekwetenschap, Nettoloon Hoogleraar Muziekwetenschap, Vakantiedagen Hoogleraar Muziekwetenschap, Pensioen Hoogleraar Muziekwetenschap.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar muziekwetenschap

 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Muziekwetenschap, Vaardigheden Hoogleraar Muziekwetenschap, Attitude Hoogleraar Muziekwetenschap, Kwalificaties Hoogleraar Muziekwetenschap, Competentieprofiel Hoogleraar Muziekwetenschap.

Boeken voor het beroep hoogleraar muziekwetenschap

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar muziekwetenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar muziekwetenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar muziekwetenschap te komen.

The Little Black Songbook | Queen

Queen - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781780385884 | 192 pagina's

(The Little Black Songbook). 82 classic tracks by rock legends Queen in one pocket-sized collection. All the songs presented and arranged in the same key as the original recordings with chord symbols, guitar chord boxes and complete lyrics. Includes: Anot...

Ludovico Einaudi | Ludovico Einaudi

Film Music - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781783059775 | 112 pagina's

(Music Sales America). Ludovico Einaudi's beautifully evocative music lends itself so perfectly to use in films that for many years directors have been using it to complement their images. 17 of the best examples of his music for film over the past two de...

Ludovico Einaudi | Ludovico Einaudi

Una Mattina - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780711935433 | 112 pagina's

Piano...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Muziekwetenschap, Hoogleraar Muziekwetenschap ebooks, boek Hoogleraar Muziekwetenschap.

Persoonstypen hoogleraar Muziekwetenschap

 

De hoogleraar Muziekwetenschap moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Muziekwetenschap leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Muziekwetenschap vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Muziekwetenschap aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Muziekwetenschap, Karakter Hoogleraar Muziekwetenschap.

Netwerk hoogleraar Muziekwetenschap

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Muziekwetenschap veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Muziekwetenschap en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Muziekwetenschap te komen. Tevens heeft de hoogleraar Muziekwetenschap veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Muziekwetenschap. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Muziekwetenschap dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Muziekwetenschap niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Muziekwetenschap. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Muziekwetenschap, Medewerkers Hoogleraar Muziekwetenschap.

Is het beroep hoogleraar Muziekwetenschap iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Muziekwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Muziekwetenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Muziekwetenschap, beroepskeuzetest Hoogleraar Muziekwetenschap, beroep Hoogleraar Muziekwetenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Muziekwetenschap

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Muziekwetenschap. De hoogleraar Muziekwetenschap begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Muziekwetenschap na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Muziekwetenschap in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Muziekwetenschap om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Muziekwetenschap schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Muziekwetenschap heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Muziekwetenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Muziekwetenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Muziekwetenschap, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Muziekwetenschap, Carriere Hoogleraar Muziekwetenschap.

Solliciteren op de functie hoogleraar Muziekwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Muziekwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Muziekwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Muziekwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Muziekwetenschap, CV Hoogleraar Muziekwetenschap, sollicitatie Hoogleraar Muziekwetenschap.

Interviews met hoogleraar Muziekwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Muziekwetenschap

Vacatures hoogleraar muziekwetenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Muziekwetenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Muziekwetenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Muziekwetenschap doceer je een vak binnen de studie Muziekwetenschap.  Vaak geeft de hoogleraar Muziekwetenschap colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Muziekwetenschap werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Muziekwetenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Muziekwetenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Muziekwetenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep