Hoogleraar Pedagogische wetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Pedagogische wetenschappen? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Pedagogische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Pedagogische wetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Pedagogische wetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Pedagogische wetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Pedagogische wetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Baan Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Hoogleraar Pedagogische wetenschappen Worden, Functie-eisen Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Functieprofiel Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Wat doet een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Werken als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Hoogleraar Pedagogische wetenschappen worden: Opleiding tot hoogleraar Pedagogische wetenschappen

 

Om hoogleraar Pedagogische wetenschappen te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Pedagogische wetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Pedagogische wetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Pedagogische wetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Pedagogische wetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Pedagogische wetenschappen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Pedagogische wetenschappen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Pedagogische wetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Pedagogische wetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Hoogleraar Pedagogische wetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Scholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Studie Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Omscholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Organisaties waar een hoogleraar Pedagogische wetenschappen doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Pedagogische wetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Pedagogische wetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Hoogleraar Pedagogische wetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Scholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Studie Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Omscholing Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Pedagogische wetenschappen

 

Het salaris van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Pedagogische wetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Pedagogische wetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Pedagogische wetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Pedagogische wetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Pedagogische wetenschappen is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Loon Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Wat verdien je als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Salarisschaal Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Salarisindicatie Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Bonus Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, CAO Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Brutoloon Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Nettoloon Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Vakantiedagen Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Pensioen Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar pedagogische wetenschappen

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Vaardigheden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Attitude Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Kwalificaties Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Competentieprofiel Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Boeken voor het beroep hoogleraar pedagogische wetenschappen

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar pedagogische wetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar pedagogische wetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar pedagogische wetenschappen te komen.

Geloof in de wetenschap | Martine van Veelen

Bekende hoogleraren over God, wetenschap en hun levensbeschouwing - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058815958 | 157 pagina's

In de zomer van 2011 is door ForumC onderzoek gedaan onder hoogleraren van Nederland over het thema Levensbeschouwing en Wetenschap. Dit boek geeft de resultaten weer. Het laat ook tien hoogleraren aan het woord, ieder met een eigen verhaal en een eigen v...

Delfts goud | Onbekend

leven en werk van achttien markante hoogleraren - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789075961201 | 270 pagina's

'Radio - engelen zingen magneten in mij wakker' 'Van olifant tot boterzuurbacterie, het is allemaal hetzelfde' Achter deze verzuchtingen gaan belangwekkende ontdekkingen schuil. Vindingen - soms doorbraken - die Nederland, de wereld van wetenschap en onde...

Gender, gelijkheid en geneeskunde | Toine Lagro-Janssen

rede gehouden bij gelegenheid van haar afscheid als hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan UMC St Radboud/Radboud Universiteit Nijmegen op 5 juli 2013 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789074241281 | 48 pagina's

Gender, gelijkheid en geneeskunde 1e druk is een boek van Toine Lagro-Janssen uitgegeven bij Carolien Roelants. ISBN 9789074241281 Toine Lagro-Janssen (1948) studeerde geneeskunde in Nijmegen en werkte van 1977 tot medio 2013 als huisarts in een academisc...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Hoogleraar Pedagogische wetenschappen ebooks, boek Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Persoonstypen hoogleraar Pedagogische wetenschappen

 

De hoogleraar Pedagogische wetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Pedagogische wetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Karakter Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Netwerk hoogleraar Pedagogische wetenschappen

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Pedagogische wetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Pedagogische wetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Pedagogische wetenschappen. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Pedagogische wetenschappen.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Medewerkers Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Is het beroep hoogleraar Pedagogische wetenschappen iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Pedagogische wetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Pedagogische wetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, beroepskeuzetest Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Pedagogische wetenschappen

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Pedagogische wetenschappen. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Pedagogische wetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Pedagogische wetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Pedagogische wetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, Carriere Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Solliciteren op de functie hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Pedagogische wetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Pedagogische wetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Pedagogische wetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, CV Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, sollicitatie Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Interviews met hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Vacatures hoogleraar pedagogische wetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Pedagogische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Pedagogische wetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep