U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Religiestudies

Hoogleraar Religiestudies worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Religiestudies? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Religiestudies doceer je een vak binnen de studie Religiestudies.  Vaak geeft de hoogleraar Religiestudies colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Religiestudies werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Religiestudies deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Religiestudies bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Religiestudies de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Religiestudies eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Religiestudies neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Religiestudies op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Religiestudies voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Religiestudies verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Religiestudies, Baan Hoogleraar Religiestudies, Hoogleraar Religiestudies Worden, Functie-eisen Hoogleraar Religiestudies, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Religiestudies, Functieprofiel Hoogleraar Religiestudies, Wat doet een Hoogleraar Religiestudies, Werken als Hoogleraar Religiestudies.

Hoogleraar Religiestudies worden: Opleiding tot hoogleraar Religiestudies

 

Om hoogleraar Religiestudies moet je in eerste instantie de opleiding Religiestudies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Religiestudies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Religiestudies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Religiestudies gaat promoveren. De hoogleraar Religiestudies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Religiestudies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Religiestudies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Religiestudies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Religiestudies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Religiestudies, Hoogleraar Religiestudies Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Religiestudies, Scholing Hoogleraar Religiestudies, Studie Hoogleraar Religiestudies, Bijscholing Hoogleraar Religiestudies, Omscholing Hoogleraar Religiestudies.

Organisaties waar een hoogleraar Religiestudies doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Religiestudies zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Religiestudies met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Religiestudies werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Religiestudies, Hoogleraar Religiestudies Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Religiestudies, Scholing Hoogleraar Religiestudies, Studie Hoogleraar Religiestudies, Bijscholing Hoogleraar Religiestudies, Omscholing Hoogleraar Religiestudies.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Religiestudies

 

Het salaris van de hoogleraar Religiestudies kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Religiestudies les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Religiestudies doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Religiestudies heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Religiestudies al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Religiestudies is gepromoveerd. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Religiestudies, Loon Hoogleraar Religiestudies, Wat verdien je als Hoogleraar Religiestudies, Salarisschaal Hoogleraar Religiestudies, Salarisindicatie Hoogleraar Religiestudies, Bonus Hoogleraar Religiestudies, CAO Hoogleraar Religiestudies, Brutoloon Hoogleraar Religiestudies, Nettoloon Hoogleraar Religiestudies, Vakantiedagen Hoogleraar Religiestudies, Pensioen Hoogleraar Religiestudies.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar religiestudies

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Coachen
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Religiestudies, Vaardigheden Hoogleraar Religiestudies, Attitude Hoogleraar Religiestudies, Kwalificaties Hoogleraar Religiestudies, Competentieprofiel Hoogleraar Religiestudies.

Boeken voor het beroep hoogleraar religiestudies

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar religiestudies? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar religiestudies bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar religiestudies te komen.

Geld, ijdelheid en hormonen | Peter Jan Knegtmans

Ernst Laqueur (1880-1947), hoogleraar en ondernemer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089533623 | 252 pagina's

Na de Tweede Wereldoorlog ging in Nederlands-Indië de strijd door, nu voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Toen die eenmaal een feit was, verdween de Nederlands-Indische gemeenschap uit Indonesië naar het voor velen onbekende vaderland, Nederland. Na ...

Van gymleraar tot hoogleraar | Adrie Vermeer

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789086597918 | 144 pagina's

Adri Vermeer (1936) werkte als leraar bewegingsonderwijs in het lager en voortgezet onderwijs en was docent aan een Opleidingsschool voor het Kleuteronderwijs. Na zijn studie Pedagogiek was hij eerst als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Facult...

BONAS - Tjeerd Dijkstra (1931) | David Keuning

Architect, hoogleraar, rijksbouwmeester - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789087047375 | 300 pagina's

Tjeerd Dijkstra (1931) speelde een belangrijke rol in de Nederlandse architectuur en cultuur tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw en het begin van deze eeuw. Zijn architectonische productie is zelfbewust en doordacht. Zijn invloed reikt echter v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Religiestudies, Hoogleraar Religiestudies ebooks, boek Hoogleraar Religiestudies.

Persoonstypen hoogleraar Religiestudies

 

De hoogleraar Religiestudies moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Religiestudies leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Religiestudies vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Religiestudies aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Religiestudies, Karakter Hoogleraar Religiestudies.

Netwerk hoogleraar Religiestudies

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Religiestudies veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Religiestudies en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Religiestudies te komen. Tevens heeft de hoogleraar Religiestudies veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Religiestudies. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Religiestudies dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Religiestudies niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Religiestudies. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Religiestudies, Medewerkers Hoogleraar Religiestudies.

Is het beroep hoogleraar Religiestudies iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Religiestudies willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Religiestudies bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Religiestudies, beroepskeuzetest Hoogleraar Religiestudies, beroep Hoogleraar Religiestudies kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Religiestudies

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Religiestudies. De hoogleraar Religiestudies begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Religiestudies na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Religiestudies in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Religiestudies om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Religiestudies schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Religiestudies heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Religiestudies

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Religiestudies. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Religiestudies, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Religiestudies, Carriere Hoogleraar Religiestudies.

Solliciteren op de functie hoogleraar Religiestudies

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Religiestudies dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Religiestudies belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Religiestudies. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Religiestudies, CV Hoogleraar Religiestudies, sollicitatie Hoogleraar Religiestudies.

Interviews met hoogleraar Religiestudies

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures hoogleraar religiestudies

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Religiestudies? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Religiestudies. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Religiestudies doceer je een vak binnen de studie Religiestudies.  Vaak geeft de hoogleraar Religiestudies colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Religiestudies werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Religiestudies

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Religiestudies' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Religiestudies

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep