U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Wijsbegeerte

Hoogleraar Wijsbegeerte worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Wijsbegeerte? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar wijsbegeerte doceer je een vak binnen de studie wijsbegeerte.  Vaak geeft de hoogleraar wijsbegeerte colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar wijsbegeerte werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar wijsbegeerte deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar wijsbegeerte bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar wijsbegeerte de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar wijsbegeerte eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar wijsbegeerte neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar wijsbegeerte op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van wijsbegeerte voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar wijsbegeerte verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Wijsbegeerte, Baan Hoogleraar Wijsbegeerte, Hoogleraar Wijsbegeerte Worden, Functie-eisen Hoogleraar Wijsbegeerte, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Wijsbegeerte, Functieprofiel Hoogleraar Wijsbegeerte, Wat doet een Hoogleraar Wijsbegeerte, Werken als Hoogleraar Wijsbegeerte.

Hoogleraar Wijsbegeerte worden: Opleiding tot hoogleraar Wijsbegeerte

 

Om hoogleraar wijsbegeerte moet je in eerste instantie de opleiding wijsbegeerte volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van wijsbegeerte te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar wijsbegeerte zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar wijsbegeerte gaat promoveren. De hoogleraar wijsbegeerte moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen wijsbegeerte. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak wijsbegeerte, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar wijsbegeerte nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar wijsbegeerte promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Wijsbegeerte, Hoogleraar Wijsbegeerte Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Wijsbegeerte, Scholing Hoogleraar Wijsbegeerte, Studie Hoogleraar Wijsbegeerte, Bijscholing Hoogleraar Wijsbegeerte, Omscholing Hoogleraar Wijsbegeerte.

Organisaties waar een hoogleraar Wijsbegeerte doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar wijsbegeerte zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar wijsbegeerte met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar wijsbegeerte werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Wijsbegeerte, Hoogleraar Wijsbegeerte Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Wijsbegeerte, Scholing Hoogleraar Wijsbegeerte, Studie Hoogleraar Wijsbegeerte, Bijscholing Hoogleraar Wijsbegeerte, Omscholing Hoogleraar Wijsbegeerte.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Wijsbegeerte

 

Het salaris van de hoogleraar wijsbegeerte kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar wijsbegeerte les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar wijsbegeerte doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar wijsbegeerte heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar wijsbegeerte al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar wijsbegeerte is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Wijsbegeerte, Loon Hoogleraar Wijsbegeerte, Wat verdien je als Hoogleraar Wijsbegeerte, Salarisschaal Hoogleraar Wijsbegeerte, Salarisindicatie Hoogleraar Wijsbegeerte, Bonus Hoogleraar Wijsbegeerte, CAO Hoogleraar Wijsbegeerte, Brutoloon Hoogleraar Wijsbegeerte, Nettoloon Hoogleraar Wijsbegeerte, Vakantiedagen Hoogleraar Wijsbegeerte, Pensioen Hoogleraar Wijsbegeerte.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar wijsbegeerte

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Wijsbegeerte, Vaardigheden Hoogleraar Wijsbegeerte, Attitude Hoogleraar Wijsbegeerte, Kwalificaties Hoogleraar Wijsbegeerte, Competentieprofiel Hoogleraar Wijsbegeerte.

Boeken voor het beroep hoogleraar wijsbegeerte

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar wijsbegeerte? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar wijsbegeerte bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar wijsbegeerte te komen.

De reikwijdte van het geduld | Hans de Vries

wijsgerige en theologische opstellen : aangeboden aan Auke de Jong bij zijn afscheid als hoogleraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023903802 | 175 pagina's

De opstellen zijn wijsgerig en theologisch van aard en hebben als thema: geduld. Centraal in de bundel staat de spanning tussen geduldig maar oplettend wachten en ingrijpen, tussen initiatief en aanvaarding, tussen geduld en ongeduld van het denken....

Wijsbegeerte In Nederland In De Xxe Eeuw | Van Raak

een bundel voor Michael Petry bij zijnn afscheid als hoogleraar van de Erasmus Universiteit Rotterdam - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055730278 | 158 pagina's

Met het einde van deze eeuw in zicht is de tijd aangebroken om een begin te maken met de inventarisatie van de filosofiebeoefening in Nederland in de twintigste eeuw. Op 28 en 29 mei 1998 werd hiertoe aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een congres g...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Wijsbegeerte, Hoogleraar Wijsbegeerte ebooks, boek Hoogleraar Wijsbegeerte.

Persoonstypen hoogleraar Wijsbegeerte

 

De hoogleraar wijsbegeerte moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar wijsbegeerte leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar wijsbegeerte vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar wijsbegeerte aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Wijsbegeerte, Karakter Hoogleraar Wijsbegeerte.

Netwerk hoogleraar Wijsbegeerte

 

Ten eerste heeft de hoogleraar wijsbegeerte veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar wijsbegeerte en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar wijsbegeerte te komen. Tevens heeft de hoogleraar wijsbegeerte veel contact met andere hoogleraren binnen de studie wijsbegeerte. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar wijsbegeerte dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar wijsbegeerte niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied wijsbegeerte. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Wijsbegeerte, Medewerkers Hoogleraar Wijsbegeerte.

Is het beroep hoogleraar Wijsbegeerte iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Wijsbegeerte willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Wijsbegeerte bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Wijsbegeerte, beroepskeuzetest Hoogleraar Wijsbegeerte, beroep Hoogleraar Wijsbegeerte kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Wijsbegeerte

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar wijsbegeerte. De hoogleraar wijsbegeerte begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar wijsbegeerte na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar wijsbegeerte in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar wijsbegeerte om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar wijsbegeerte schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar wijsbegeerte heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Wijsbegeerte

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Wijsbegeerte. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Wijsbegeerte, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Wijsbegeerte, Carriere Hoogleraar Wijsbegeerte.

Solliciteren op de functie hoogleraar Wijsbegeerte

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Wijsbegeerte dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Wijsbegeerte belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Wijsbegeerte. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Wijsbegeerte, CV Hoogleraar Wijsbegeerte, sollicitatie Hoogleraar Wijsbegeerte.

Interviews met hoogleraar Wijsbegeerte

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Wijsbegeerte

Vacatures hoogleraar wijsbegeerte

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Wijsbegeerte? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Wijsbegeerte. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar wijsbegeerte doceer je een vak binnen de studie wijsbegeerte.  Vaak geeft de hoogleraar wijsbegeerte colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar wijsbegeerte werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Wijsbegeerte

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Wijsbegeerte' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Wijsbegeerte

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep