U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent controleleer

Docent controleleer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent controleleer? Lees de functieomschrijving.

De docent controleleer geeft les in het vak controleleer.

De docent controleleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent controleleer geeft les in alle facetten van het vak controleleer. In dit vak leren leerlingen/studenten waar ze op moeten letten bij een controleopdracht.

De docent controleleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent controleleer de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent controleleer heeft verstand van het vak controleleer en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent controleleer ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent controleleer, Baan Docent controleleer, Docent controleleer Worden, Functie-eisen Docent controleleer, Verantwoordelijkheden Docent controleleer, Functieprofiel Docent controleleer, Wat doet een Docent controleleer, Werken als Docent controleleer.

Docent controleleer worden: Opleiding tot docent controleleer

De docent controleleer heeft een WO opleiding ''controleleer'', ''Accountancy and Control'', ''Accountancy and controlling'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent controleleer, Docent controleleer Worden, Opleidingsniveau Docent controleleer, Scholing Docent controleleer, Studie Docent controleleer, Bijscholing Docent controleleer, Omscholing Docent controleleer.

Organisaties waar een docent controleleer doorgaans werkzaam is

De docent controleleer werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent controleleer, Docent controleleer Worden, Opleidingsniveau Docent controleleer, Scholing Docent controleleer, Studie Docent controleleer, Bijscholing Docent controleleer, Omscholing Docent controleleer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent controleleer

De docent controleleer verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent controleleer, Loon Docent controleleer, Wat verdien je als Docent controleleer, Salarisschaal Docent controleleer, Salarisindicatie Docent controleleer, Bonus Docent controleleer, CAO Docent controleleer, Brutoloon Docent controleleer, Nettoloon Docent controleleer, Vakantiedagen Docent controleleer, Pensioen Docent controleleer.

Competenties, skills & vaardigheden docent controleleer

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak controleleer
Mensen vonden ons op: Kennis Docent controleleer, Vaardigheden Docent controleleer, Attitude Docent controleleer, Kwalificaties Docent controleleer, Competentieprofiel Docent controleleer.

Boeken voor het beroep docent controleleer

Wil je meer weten over het beroep docent controleleer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent controleleer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent controleleer te komen.

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Wie heeft er wél een boek bij zich? | Johan Goossens

een jaar lang leraar op een ROC - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789400404311 | 176 pagina's

‘Heb je ervaring?’ vraagt de manager. ‘Nee.’ ‘Een diploma?’ ‘Nee.’ ‘Aangenomen, je kunt morgen beginnen. Je hebt dertien klassen.’ Als cabaretier Johan Goossens leraar Nederlands wordt op een ROC in Amsterdam, proberen zijn nieuwe collega’s hem moed in te...

Ontwikkeling door onderzoek | Nvt.

een handreiking voor leraren - Nederlands | Paperback | 9789006955248 | 272 pagina's

Ontwikkeling door onderzoek is een boek van Nvt. uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006955248 Leerkrachten kunnen vanuit de praktijk een belangrijke bijdrage leveren aan het optimaliseren van het onderwijs. De roep om een kritische blik en een o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent controleleer, Docent controleleer ebooks, boek Docent controleleer.

Persoonstypen docent controleleer

De docent controleleer is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent controleleer een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak controleleer over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent controleleer, Karakter Docent controleleer.

Netwerk docent controleleer

Het netwerk van de docent controleleer bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent controleleer, Medewerkers Docent controleleer.

Is het beroep docent controleleer iets voor jou?

Zou je graag docent controleleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent controleleer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent controleleer, beroepskeuzetest Docent controleleer, beroep Docent controleleer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent controleleer

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent controleleer is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen accountancy en daarnaast kan de docent controleleer zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent controleleer naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent controleleer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent controleleer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent controleleer, Promotie mogelijkheden Docent controleleer, Carriere Docent controleleer.

Solliciteren op de functie docent controleleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent controleleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent controleleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent controleleer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent controleleer, CV Docent controleleer, sollicitatie Docent controleleer.

Interviews met docent controleleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent controleleer

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent controleleer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent controleleer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent controleleer geeft les in het vak controleleer. De docent controleleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De docent controleleer geeft les in alle facetten van het vak controleleer.

Beoordeling Docent controleleer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent controleleer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent controleleer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep