U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent ergonomie

Docent ergonomie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent ergonomie? Lees de functieomschrijving.

De docent ergonomie geeft les in het vak ergonomie.

De docent ergonomie geeft les op een MBO of HBO of WO opleiding in de richting ergonomie of een andere soortgelijke richting. De docent ergonomie geeft les in alle facetten van het vak ergonomie (de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving). De docent ergonomie geeft bijvoorbeeld les in de relatie tussen mens, organisatie en middel en hulpmiddelen ontwerpen die de mens kunnen helpen en goed aansluiten bij het menselijk lichaam (waaronder bijvoorbeeld ergonomische stoelen, muizen en andere gereedschappen). De voornaamste taak van de docent ergonomie is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep binnen de sector ergonomie.

De docent ergonomie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, projecten en huiswerk, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. De docent ergonomie let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en hun ontwikkeling en geeft ze waar nodig extra tips, advies of individuele begeleiding.

De docent ergonomie heeft zelf verstand van het vak ergonomie en weet zijn kennis op een interessante, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent ergonomie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de voortgang van de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten van de opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent ergonomie, Baan Docent ergonomie, Docent ergonomie Worden, Functie-eisen Docent ergonomie, Verantwoordelijkheden Docent ergonomie, Functieprofiel Docent ergonomie, Wat doet een Docent ergonomie, Werken als Docent ergonomie.

Docent ergonomie worden: Opleiding tot docent ergonomie

De docent ergonomie heeft een opleiding ''Health Professions Education'', Human Movement Sciences'', ''Integrated Product Design'', ''Master of Sports'' of ''Physical Activity and Health''. Dit zijn WO of HBO opleidingen en zijn vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ergonomie, Docent ergonomie Worden, Opleidingsniveau Docent ergonomie, Scholing Docent ergonomie, Studie Docent ergonomie, Bijscholing Docent ergonomie, Omscholing Docent ergonomie.

Organisaties waar een docent ergonomie doorgaans werkzaam is

De docent ergonomie geeft les op een MBO of HBO opleiding of op een WO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ergonomie, Docent ergonomie Worden, Opleidingsniveau Docent ergonomie, Scholing Docent ergonomie, Studie Docent ergonomie, Bijscholing Docent ergonomie, Omscholing Docent ergonomie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent ergonomie

De docent ergonomie verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent ergonomie, Loon Docent ergonomie, Wat verdien je als Docent ergonomie, Salarisschaal Docent ergonomie, Salarisindicatie Docent ergonomie, Bonus Docent ergonomie, CAO Docent ergonomie, Brutoloon Docent ergonomie, Nettoloon Docent ergonomie, Vakantiedagen Docent ergonomie, Pensioen Docent ergonomie.

Competenties, skills & vaardigheden docent ergonomie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van ergonomie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent ergonomie, Vaardigheden Docent ergonomie, Attitude Docent ergonomie, Kwalificaties Docent ergonomie, Competentieprofiel Docent ergonomie.

Boeken voor het beroep docent ergonomie

Wil je meer weten over het beroep docent ergonomie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent ergonomie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent ergonomie te komen.

Vlekkeloos Nederlands | Dick Pak

voor de docent - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789077018989 | 212 pagina's

Vlekkeloos Nederlands 1e druk is een boek van Dick Pak uitgegeven bij Pak, Uitgeverij. ISBN 9789077018989 Vlekkeloos Nederlands is een boek van Dick Pak...

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden | Sharif Amien

58 belangrijke uitdrukkingen en omgangsvormen in het dagelijks leven ( Nederlands-Arabisch - Uitspraak) - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971311 | 202 pagina's

Nederlandse Taal zonder docent voor Arabisch sprekenden 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971311 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sprekende...

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent ergonomie, Docent ergonomie ebooks, boek Docent ergonomie.

Persoonstypen docent ergonomie

De docent ergonomie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en hun studievoortgang.

Daarnaast is de docent ergonomie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van ergonomie over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent ergonomie, Karakter Docent ergonomie.

Netwerk docent ergonomie

Het netwerk van de docent ergonomie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent ergonomie, Medewerkers Docent ergonomie.

Is het beroep docent ergonomie iets voor jou?

Zou je graag docent ergonomie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent ergonomie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent ergonomie, beroepskeuzetest Docent ergonomie, beroep Docent ergonomie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent ergonomie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ergonomie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent ergonomie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent ergonomie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent ergonomie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent ergonomie, Promotie mogelijkheden Docent ergonomie, Carriere Docent ergonomie.

Solliciteren op de functie docent ergonomie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent ergonomie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent ergonomie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent ergonomie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent ergonomie, CV Docent ergonomie, sollicitatie Docent ergonomie.

Interviews met docent ergonomie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent ergonomie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent ergonomie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent ergonomie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent ergonomie geeft les in het vak ergonomie. De docent ergonomie geeft les op een MBO of HBO of WO opleiding in de richting ergonomie of een andere soortgelijke richting. De docent ergonomie geeft les in alle facetten van het vak ergonomie (de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving).

Beoordeling Docent ergonomie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent ergonomie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent ergonomie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep