U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent installatietechniek

Docent installatietechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent installatietechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent installatietechniek geeft les in het vak installatietechniek.

De docent installatietechniek geeft les op een VMBO, MBO of HBO opleiding in de richting installatietechniek of een andere technische opleiding. De docent installatietechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak installatietechniek en leert zijn leerlingen/studenten onder andere werken met verschillende gereedschappen en materialen, storingen in energietoestellen (waaronder cv-ketels en warmwatertoestellen) lokaliseren en verhelpen, onderdelen van energietoestellen vervangen, alles over onderhoudswerkzaamheden en andere technische lessen. De voornaamste taak van de docent installatietechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep in de sector installatietechniek.

De docent installatietechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt, bespreekt en becijfert deze. Middels zijn lessen en deze opdrachten let de docent installatietechniek op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en biedt waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent installatietechniek heeft verstand van het vak installatietechniek en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is een verantwoordelijke werker en heeft ten alle tijde de leiding in de klas. Ook let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij tijdens praktijkopdrachten met gevaarlijke gereedschappen en/of materialen werken (om zo de veiligheid in het gareel te houden) en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent installatietechniek zijn leerlingen/studenten op hun stagebedrijf bezoeken om te kijken hoe het gaat en de voortgang te bespreken. Daarnaast zal hij ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent installatietechniek, Baan Docent installatietechniek, Docent installatietechniek Worden, Functie-eisen Docent installatietechniek, Verantwoordelijkheden Docent installatietechniek, Functieprofiel Docent installatietechniek, Wat doet een Docent installatietechniek, Werken als Docent installatietechniek.

Docent installatietechniek worden: Opleiding tot docent installatietechniek

De docent installatietechniek heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Installatietechniek I en II'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent installatietechniek, Docent installatietechniek Worden, Opleidingsniveau Docent installatietechniek, Scholing Docent installatietechniek, Studie Docent installatietechniek, Bijscholing Docent installatietechniek, Omscholing Docent installatietechniek.

Organisaties waar een docent installatietechniek doorgaans werkzaam is

De docent installatietechniek werkt op een VMBO, MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent installatietechniek, Docent installatietechniek Worden, Opleidingsniveau Docent installatietechniek, Scholing Docent installatietechniek, Studie Docent installatietechniek, Bijscholing Docent installatietechniek, Omscholing Docent installatietechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent installatietechniek

Het salaris van de docent installatietechniek ligt tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent installatietechniek, Loon Docent installatietechniek, Wat verdien je als Docent installatietechniek, Salarisschaal Docent installatietechniek, Salarisindicatie Docent installatietechniek, Bonus Docent installatietechniek, CAO Docent installatietechniek, Brutoloon Docent installatietechniek, Nettoloon Docent installatietechniek, Vakantiedagen Docent installatietechniek, Pensioen Docent installatietechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent installatietechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van installatietechniek
 • Verantwoordelijke werker
Mensen vonden ons op: Kennis Docent installatietechniek, Vaardigheden Docent installatietechniek, Attitude Docent installatietechniek, Kwalificaties Docent installatietechniek, Competentieprofiel Docent installatietechniek.

Boeken voor het beroep docent installatietechniek

Wil je meer weten over het beroep docent installatietechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent installatietechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent installatietechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent installatietechniek, Docent installatietechniek ebooks, boek Docent installatietechniek.

Persoonstypen docent installatietechniek

De docent installatietechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van installatietechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Daarnaast is de docent installatietechniek een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let zeer goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten om zo de veiligheid in het gareel te houden en te bewaken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent installatietechniek, Karakter Docent installatietechniek.

Netwerk docent installatietechniek

Het netwerk van de docent installatietechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent installatietechniek, Medewerkers Docent installatietechniek.

Is het beroep docent installatietechniek iets voor jou?

Zou je graag docent installatietechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent installatietechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent installatietechniek, beroepskeuzetest Docent installatietechniek, beroep Docent installatietechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent installatietechniek

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent installatietechniek is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid binnen de verschillende opleidingen.

Daarnaast kan de docent installatietechniek zich ook in andere technische vakken specialiseren en daarin les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs (waaronder een mentorrol) op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent installatietechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent installatietechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent installatietechniek, Promotie mogelijkheden Docent installatietechniek, Carriere Docent installatietechniek.

Solliciteren op de functie docent installatietechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent installatietechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent installatietechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent installatietechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent installatietechniek, CV Docent installatietechniek, sollicitatie Docent installatietechniek.

Interviews met docent installatietechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent installatietechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent installatietechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent installatietechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent installatietechniek geeft les in het vak installatietechniek. De docent installatietechniek geeft les op een VMBO, MBO of HBO opleiding in de richting installatietechniek of een andere technische opleiding. De docent installatietechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak installatietechniek en leert zijn leerlingen/studenten onder andere werken met verschillende gereedschappen en materialen, storingen in energietoestellen (waaronder cv-ketels en warmwatertoestellen) lokaliseren en verhelpen, onderdelen van energietoestellen vervangen, alles over onderhoudswerkzaamheden en andere technische lessen.

Beoordeling Docent installatietechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent installatietechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent installatietechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep