U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent mechanische techniek

Docent mechanische techniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent mechanische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent mechanische techniek geeft les in het vak mechanische techniek.

De docent mechanische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mechanische techniek of een andere technische opleiding. De docent mechanische techniek geeft zowel theorie als praktijkles over alle facetten van het vak mechanische techniek. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over fabricagetechnieken van metalen, leert hij ze werken met verschillende gereedschappen, materialen en machines, leert hij ze werken met computergestuurde productiemethoden en robotica, metalen bewerken en geeft hij les in de verschillende technieken (waaronder frezen, draaien en lassen). De voornaamste taak van de docent mechanische techniek is zijn leerlingen/studenten opleiden en ontwikkelen zodat zij na het afronden van hun studie aan de slag kunnen met een beroep in de sector mechanische techniek.

De docent mechanische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, projecten en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze eventueel een cijfer. Door middel van het kijken naar de opdrachten let de docent mechanische techniek op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft hij ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent mechanische techniek heeft zelf verstand van het vak mechanische techniek en weet dit op een interessante, leuke en begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast is het beroep van docent mechanische techniek een zeer verantwoordelijk beroep; omdat zijn leerlingen/studenten veel aan de slag zijn met gevaarlijke gereedschappen en materialen moet hij ze goed in de gaten houden en begeleiden om zo ongelukken te voorkomen en de veiligheid in het gareel te houden. Daarom is het ook belangrijk dat de docent mechanische techniek erg streng op durft te treden wanneer een leerling/student zich tijdens de les niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaken en te herstellen zodat er geen ongelukken gebeuren en de leerlingen/studenten verantwoordelijk werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent mechanische techniek ook op bezoek gaan op het stagebedrijf van zijn leerlingen/studenten om te kijken hoe het daar gaat en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent mechanische techniek, Baan Docent mechanische techniek, Docent mechanische techniek Worden, Functie-eisen Docent mechanische techniek, Verantwoordelijkheden Docent mechanische techniek, Functieprofiel Docent mechanische techniek, Wat doet een Docent mechanische techniek, Werken als Docent mechanische techniek.

Docent mechanische techniek worden: Opleiding tot docent mechanische techniek

De docent mechanische techniek heeft een opleiding ''Leraar Mechanische Techniek I en II graad vo'' gevolgd. Deze opleiding is hbo en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mechanische techniek, Docent mechanische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent mechanische techniek, Scholing Docent mechanische techniek, Studie Docent mechanische techniek, Bijscholing Docent mechanische techniek, Omscholing Docent mechanische techniek.

Organisaties waar een docent mechanische techniek doorgaans werkzaam is

De docent mechanische techniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mechanische techniek, Docent mechanische techniek Worden, Opleidingsniveau Docent mechanische techniek, Scholing Docent mechanische techniek, Studie Docent mechanische techniek, Bijscholing Docent mechanische techniek, Omscholing Docent mechanische techniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent mechanische techniek

De docent mechanische techniek verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent mechanische techniek, Loon Docent mechanische techniek, Wat verdien je als Docent mechanische techniek, Salarisschaal Docent mechanische techniek, Salarisindicatie Docent mechanische techniek, Bonus Docent mechanische techniek, CAO Docent mechanische techniek, Brutoloon Docent mechanische techniek, Nettoloon Docent mechanische techniek, Vakantiedagen Docent mechanische techniek, Pensioen Docent mechanische techniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent mechanische techniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Assertiviteit
 • Technisch inzicht
 • Verstand van mechanische techniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent mechanische techniek, Vaardigheden Docent mechanische techniek, Attitude Docent mechanische techniek, Kwalificaties Docent mechanische techniek, Competentieprofiel Docent mechanische techniek.

Boeken voor het beroep docent mechanische techniek

Wil je meer weten over het beroep docent mechanische techniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent mechanische techniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent mechanische techniek te komen.

Industriële productie (zesde druk) | Huub Kals

Het voortbrengen van mechanische producten - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789024408245 | 480 pagina's

Industriële productie (zesde druk) 6e druk is een boek van Huub Kals uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024408245 Industriële productie geeft een grondige en brede inleiding op het multidisciplinaire vakgebied van de productietechniek, dat ...

Tabellenboek mechanische techniek | Bruinshoofd

Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789001133979 | 304 pagina's

Tabellenboek mechanische techniek 7e druk is een boek van Bruinshoofd uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001133979 Tabellen mechanische techniek...

Industriële productie | H.J.J. Kals

het voortbrengen van mechanische producten - Nederlands | Druk: 5 | Hardcover | 9789039526736 | 512 pagina's

"Industriële productie 5e druk is een boek van Huub Kals uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789039526736 Als gevolg van handel en concurrentie op wereldschaal is het belang van de productietechniek sterk toegenomen. Dat geldt niet alleen voor ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent mechanische techniek, Docent mechanische techniek ebooks, boek Docent mechanische techniek.

Persoonstypen docent mechanische techniek

De docent mechanische techniek is een echte waarnemer. Hij let goed op zijn klas en de leerlingen/studenten om zo de veiligheid in het gareel te houden. Daarnaast let hij ook goed op hun ontwikkeling en studievoortgang.

Ook is de docent mechanische techniek een gever. Hij geeft zijn kennis/visie op het gebied van mechanische techniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent mechanische techniek, Karakter Docent mechanische techniek.

Netwerk docent mechanische techniek

Het netwerk van de docent mechanische techniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden. Ook kan hij mensen uit de sector mechanische techniek vragen om over hun vak te komen vertellen op school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent mechanische techniek, Medewerkers Docent mechanische techniek.

Is het beroep docent mechanische techniek iets voor jou?

Zou je graag docent mechanische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent mechanische techniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent mechanische techniek, beroepskeuzetest Docent mechanische techniek, beroep Docent mechanische techniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent mechanische techniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent mechanische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent mechanische techniek zich ook specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn werkzaamheden als docent mechanische techniek een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol). Ook kan de docent mechanische techniek die niet meer werkzaam kan of wil zijn als docent aan de slag in de sector mechanische techniek.

Arbeidsmarktperspectief score docent mechanische techniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent mechanische techniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent mechanische techniek, Promotie mogelijkheden Docent mechanische techniek, Carriere Docent mechanische techniek.

Solliciteren op de functie docent mechanische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent mechanische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent mechanische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent mechanische techniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent mechanische techniek, CV Docent mechanische techniek, sollicitatie Docent mechanische techniek.

Interviews met docent mechanische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent mechanische techniek

Vacatures docent mechanische techniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent mechanische techniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent mechanische techniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent mechanische techniek geeft les in het vak mechanische techniek. De docent mechanische techniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mechanische techniek of een andere technische opleiding. De docent mechanische techniek geeft zowel theorie als praktijkles over alle facetten van het vak mechanische techniek.

Beoordeling Docent mechanische techniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent mechanische techniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent mechanische techniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

gelukkig verdien ik wel meer dan 2.200€ per maand....

Door: docent mechanische techniek

Ik gelukkig ook ,toch zijn er nog ,(goede ,vaak jonge krachten)die he niet halen.Gr.

Door: Wik

Reageer op dit beroep