U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent mondzorgkunde

Docent mondzorgkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent mondzorgkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent mondzorgkunde geeft les in het vak mondzorgkunde.

De docent mondzorgkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent mondzorgkunde geeft les rondom alle facetten van het vak mondzorgkunde. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen het vak mondzorgkunde. De docent mondzorgkunde leert zijn leerlingen/studenten alles over mondhygiëne, tandverzorging, de verschillende soorten instrumenten, gaatjes boren, poetsverzorging en de verschillende soorten behandeltechnieken. De opleiding van mondzorgkunde is erg praktijkgericht en daarom is het begeleiden bij praktijkopdrachten een belangrijke taak van de docent mondzorgkunde. Zijn leerlingen/studenten oefenen de verschillende behandeltechnieken op patiëntsimulatoren en hij let goed op hoe dat gaat en geeft ze waar nodig tips en adviezen.

De docent mondzorgkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en ze becijfert. Na aanleiding van de resultaten kijkt de docent mondzorgkunde naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze, wanneer de studie niet goed gaat of de leerling/student zich niet goed ontwikkelt, eventueel individuele begeleiding.

De docent mondzorgkunde heeft verstand van het vak mondzorgkunde, is een verantwoordelijke werker, en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent in de docent mondzorgkunde ook aanwezig bij vergaderingen om de opleiding en school te bespreken en is hij aanwezig bij ouderavonden waar de leerlingen/studenten met hun ouders hun studievoortgang bespreken. Ook gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen om met de stagebegeleider de stagevoortgang te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent mondzorgkunde, Baan Docent mondzorgkunde, Docent mondzorgkunde Worden, Functie-eisen Docent mondzorgkunde, Verantwoordelijkheden Docent mondzorgkunde, Functieprofiel Docent mondzorgkunde, Wat doet een Docent mondzorgkunde, Werken als Docent mondzorgkunde.

Docent mondzorgkunde worden: Opleiding tot docent mondzorgkunde

De docent mondzorgkunde heeft zelf een onderwijsbevoegdheid op een opleiding ''Mondzorgkunde'', ''Tandheelkunde'' of een andere soortgelijke opleiding behaald of is na jaren praktijkervaring en het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mondzorgkunde, Docent mondzorgkunde Worden, Opleidingsniveau Docent mondzorgkunde, Scholing Docent mondzorgkunde, Studie Docent mondzorgkunde, Bijscholing Docent mondzorgkunde, Omscholing Docent mondzorgkunde.

Organisaties waar een docent mondzorgkunde doorgaans werkzaam is

De docent mondzorgkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mondzorgkunde, Docent mondzorgkunde Worden, Opleidingsniveau Docent mondzorgkunde, Scholing Docent mondzorgkunde, Studie Docent mondzorgkunde, Bijscholing Docent mondzorgkunde, Omscholing Docent mondzorgkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent mondzorgkunde

De docent mondzorgkunde verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent mondzorgkunde, Loon Docent mondzorgkunde, Wat verdien je als Docent mondzorgkunde, Salarisschaal Docent mondzorgkunde, Salarisindicatie Docent mondzorgkunde, Bonus Docent mondzorgkunde, CAO Docent mondzorgkunde, Brutoloon Docent mondzorgkunde, Nettoloon Docent mondzorgkunde, Vakantiedagen Docent mondzorgkunde, Pensioen Docent mondzorgkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent mondzorgkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van mondzorgkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent mondzorgkunde, Vaardigheden Docent mondzorgkunde, Attitude Docent mondzorgkunde, Kwalificaties Docent mondzorgkunde, Competentieprofiel Docent mondzorgkunde.

Boeken voor het beroep docent mondzorgkunde

Wil je meer weten over het beroep docent mondzorgkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent mondzorgkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent mondzorgkunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent mondzorgkunde, Docent mondzorgkunde ebooks, boek Docent mondzorgkunde.

Persoonstypen docent mondzorgkunde

De docent mondzorgkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van mondzorgkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent mondzorgkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent mondzorgkunde, Karakter Docent mondzorgkunde.

Netwerk docent mondzorgkunde

Het netwerk van de docent mondzorgkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent mondzorgkunde, Medewerkers Docent mondzorgkunde.

Is het beroep docent mondzorgkunde iets voor jou?

Zou je graag docent mondzorgkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent mondzorgkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent mondzorgkunde, beroepskeuzetest Docent mondzorgkunde, beroep Docent mondzorgkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent mondzorgkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent mondzorgkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO of HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent mondzorgkunde ook doorleren om Universitair docent tandheelkunde te worden.

Arbeidsmarktperspectief score docent mondzorgkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent mondzorgkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent mondzorgkunde, Promotie mogelijkheden Docent mondzorgkunde, Carriere Docent mondzorgkunde.

Solliciteren op de functie docent mondzorgkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent mondzorgkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent mondzorgkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent mondzorgkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent mondzorgkunde, CV Docent mondzorgkunde, sollicitatie Docent mondzorgkunde.

Interviews met docent mondzorgkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent mondzorgkunde

Vacatures docent mondzorgkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent mondzorgkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent mondzorgkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent mondzorgkunde geeft les in het vak mondzorgkunde. De docent mondzorgkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent mondzorgkunde geeft les rondom alle facetten van het vak mondzorgkunde.

Beoordeling Docent mondzorgkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent mondzorgkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent mondzorgkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep