U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent motorvoertuigentechniek

Docent motorvoertuigentechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent motorvoertuigentechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent motorvoertuigentechniek geeft les in het het vak motorvoertuigentechniek.

De docent motorvoertuigentechniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting motorvoertuigentechniek of een andere technische opleiding. De docent motorvoertuigentechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak motorvoertuigentechniek. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de elektrische en motor installatie van een auto, autoreparaties, koelsystemen, moderne elektronica, het vervangen van auto onderdelen, het verrichten van Apk-keuringen, het uitvoeren van controlebeurten en het monteren van accessoires. De voornaamste taak van de docent motorvoertuigentechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep in de sector motorvoertuigentechniek.

De docent motorvoertuigentechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorieopdrachten, praktijkopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk en controleert en bekijkt deze opdrachten, bespreekt ze en geeft ze eventueel een cijfer. Door middel van deze opdrachten en de lessen let de docent motorvoertuigentechniek op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en tips.

De docent motorvoertuigentechniek heeft zelf verstand van het vak motorvoertuigentechniek en weet zijn kennis op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen aan zijn leerlingen/studenten. Hij is een verantwoordelijke werker en let op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij bezig zijn met verschillende gereedschappen tijdens de praktijkopdrachten om de veiligheid ten alle tijde in het gareel te houden. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent motorvoertuigentechniek ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en school) en zal hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoeken om te kijken hoe het daar gaat, om met hun stagebegeleider te praten en om de leerlingen/studenten eventueel extra tips te geven.

Mensen vonden ons op: Job Docent motorvoertuigentechniek, Baan Docent motorvoertuigentechniek, Docent motorvoertuigentechniek Worden, Functie-eisen Docent motorvoertuigentechniek, Verantwoordelijkheden Docent motorvoertuigentechniek, Functieprofiel Docent motorvoertuigentechniek, Wat doet een Docent motorvoertuigentechniek, Werken als Docent motorvoertuigentechniek.

Docent motorvoertuigentechniek worden: Opleiding tot docent motorvoertuigentechniek

De docent motorvoertuigentechniek heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Motorvoertuigen I en II'' of een opleiding ''Leraar 2de graad Techniek'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent motorvoertuigentechniek, Docent motorvoertuigentechniek Worden, Opleidingsniveau Docent motorvoertuigentechniek, Scholing Docent motorvoertuigentechniek, Studie Docent motorvoertuigentechniek, Bijscholing Docent motorvoertuigentechniek, Omscholing Docent motorvoertuigentechniek.

Organisaties waar een docent motorvoertuigentechniek doorgaans werkzaam is

De docent motorvoertuigentechniek werkt op een VMBO of een MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent motorvoertuigentechniek, Docent motorvoertuigentechniek Worden, Opleidingsniveau Docent motorvoertuigentechniek, Scholing Docent motorvoertuigentechniek, Studie Docent motorvoertuigentechniek, Bijscholing Docent motorvoertuigentechniek, Omscholing Docent motorvoertuigentechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent motorvoertuigentechniek

De docent motorvoertuigentechniek verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent motorvoertuigentechniek, Loon Docent motorvoertuigentechniek, Wat verdien je als Docent motorvoertuigentechniek, Salarisschaal Docent motorvoertuigentechniek, Salarisindicatie Docent motorvoertuigentechniek, Bonus Docent motorvoertuigentechniek, CAO Docent motorvoertuigentechniek, Brutoloon Docent motorvoertuigentechniek, Nettoloon Docent motorvoertuigentechniek, Vakantiedagen Docent motorvoertuigentechniek, Pensioen Docent motorvoertuigentechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent motorvoertuigentechniek

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van motorvoertuigentechniek
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent motorvoertuigentechniek, Vaardigheden Docent motorvoertuigentechniek, Attitude Docent motorvoertuigentechniek, Kwalificaties Docent motorvoertuigentechniek, Competentieprofiel Docent motorvoertuigentechniek.

Boeken voor het beroep docent motorvoertuigentechniek

Wil je meer weten over het beroep docent motorvoertuigentechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent motorvoertuigentechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent motorvoertuigentechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent motorvoertuigentechniek, Docent motorvoertuigentechniek ebooks, boek Docent motorvoertuigentechniek.

Persoonstypen docent motorvoertuigentechniek

De docent motorvoertuigentechniek is een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten en hun studievoortgang (zowel tijdens opdrachten en lessen als bij het nakijken van werk en op stagebezoek) en let goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdracht om de veiligheid in het gareel te houden.

Daarnaast is de docent motorvoertuigentechniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van motorvoertuigentechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent motorvoertuigentechniek, Karakter Docent motorvoertuigentechniek.

Netwerk docent motorvoertuigentechniek

Het netwerk van de docent motorvoertuigentechniek bestaat uit collega's, leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebeleiders van zijn leerlingen/studenten tijdens het stagebezoek.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent motorvoertuigentechniek, Medewerkers Docent motorvoertuigentechniek.

Is het beroep docent motorvoertuigentechniek iets voor jou?

Zou je graag docent motorvoertuigentechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent motorvoertuigentechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent motorvoertuigentechniek, beroepskeuzetest Docent motorvoertuigentechniek, beroep Docent motorvoertuigentechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent motorvoertuigentechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent motorvoertuigentechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen.

Naast zijn werk als docent motorvoertuigentechniek kan de docent motorvoertuigentechniek ook een andere rol in het onderwijs op zich te nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol, of door (na zich in nog een ander technisch vak te specialiseren) in meerdere technische vakken les te geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent motorvoertuigentechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent motorvoertuigentechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent motorvoertuigentechniek, Promotie mogelijkheden Docent motorvoertuigentechniek, Carriere Docent motorvoertuigentechniek.

Solliciteren op de functie docent motorvoertuigentechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent motorvoertuigentechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent motorvoertuigentechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent motorvoertuigentechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent motorvoertuigentechniek, CV Docent motorvoertuigentechniek, sollicitatie Docent motorvoertuigentechniek.

Interviews met docent motorvoertuigentechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent motorvoertuigentechniek

Vacatures docent motorvoertuigentechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent motorvoertuigentechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent motorvoertuigentechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent motorvoertuigentechniek geeft les in het het vak motorvoertuigentechniek. De docent motorvoertuigentechniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting motorvoertuigentechniek of een andere technische opleiding. De docent motorvoertuigentechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak motorvoertuigentechniek.

Beoordeling Docent motorvoertuigentechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent motorvoertuigentechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent motorvoertuigentechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep