U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent scenografie

Docent scenografie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent scenografie? Lees de functieomschrijving.

De docent scenografie geeft les in het vak scenografie.

De docent scenografie geeft les op een HBO opleiding in de richting scenografie, theatervormgeving of een andere opleiding in de richting theater, theatervormgeving of soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent scenografie is zijn studenten opleiden naar en voorbereiden op een beroep binnen de scenografie. Hij geeft zijn studenten les in de verschillende facetten van het vak scenografie. Zo geeft hij zijn studenten les in productieaspecten, filosofie, ontwerpend tekenen en schilderen, externe assistentschappen, modeltekenen, CAD-tekenen en onderzoek van ruimte en muzikale vorming.

De docent scenografie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn studenten opdrachten, projecten, praktijkopdrachten, werkstukken, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze een cijfer. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten kijkt de docent scenografie nauwgezet naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten en gaat waar nodig met ze om de tafel om hun voortgang te bespreken. Omdat de opleiding scenografie een vrij strenge opleiding is en er belangrijke eisen worden gesteld moet de docent scenografie verantwoordelijk en eerlijk kunnen werken en het niet erg vinden als hij aan het eind van het eerste jaar (het propedeuse jaar) leerlingen moet vertellen dat hij en de school vinden dat ze niet geschikt zijn voor het vak. Daarnaast moet de docent scenografie zijn leerlingen goed kunnen begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op tentamens en opdrachten voor cijfers.

De docent scenografie heeft verstand van het vak scenografie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast gaat hij op stagebezoek wanneer zijn studenten stage lopen, neemt hij zijn studenten mee naar voorstellingen om deze te bekijken en daarna vaktechnisch te bespreken, is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de studenten te bespreken en is hij aanwezig op ouderavonden om de voortgang van de studenten met hun ouders te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent scenografie, Baan Docent scenografie, Docent scenografie Worden, Functie-eisen Docent scenografie, Verantwoordelijkheden Docent scenografie, Functieprofiel Docent scenografie, Wat doet een Docent scenografie, Werken als Docent scenografie.

Docent scenografie worden: Opleiding tot docent scenografie

De docent scenografie heeft een opleiding ''Scenografie'', ''Theatervormgeving'' of een andere soortgelijke opleiding gedaan en is over het algemeen na jaren praktijk en werkervaring les gaan geven om zijn kennis en visie op het vak over te brengen op zijn studenten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scenografie, Docent scenografie Worden, Opleidingsniveau Docent scenografie, Scholing Docent scenografie, Studie Docent scenografie, Bijscholing Docent scenografie, Omscholing Docent scenografie.

Organisaties waar een docent scenografie doorgaans werkzaam is

De docent scenografie werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scenografie, Docent scenografie Worden, Opleidingsniveau Docent scenografie, Scholing Docent scenografie, Studie Docent scenografie, Bijscholing Docent scenografie, Omscholing Docent scenografie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent scenografie

De docent scenografie verdient tussen de €1300,- en €2100,-, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent scenografie, Loon Docent scenografie, Wat verdien je als Docent scenografie, Salarisschaal Docent scenografie, Salarisindicatie Docent scenografie, Bonus Docent scenografie, CAO Docent scenografie, Brutoloon Docent scenografie, Nettoloon Docent scenografie, Vakantiedagen Docent scenografie, Pensioen Docent scenografie.

Competenties, skills & vaardigheden docent scenografie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van scenografie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent scenografie, Vaardigheden Docent scenografie, Attitude Docent scenografie, Kwalificaties Docent scenografie, Competentieprofiel Docent scenografie.

Boeken voor het beroep docent scenografie

Wil je meer weten over het beroep docent scenografie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent scenografie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent scenografie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent scenografie, Docent scenografie ebooks, boek Docent scenografie.

Persoonstypen docent scenografie

De docent scenografie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn studenten, let goed op hun werk tijdens praktijkopdrachten en geeft ze waar nodig extra tips en trucs en adviezen als zij hierom vragen. Ook is de docent scenografie een gever en levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenografie over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent scenografie, Karakter Docent scenografie.

Netwerk docent scenografie

Het netwerk van de docent scenografie bestaat uit zijn studenten, hun ouders, zijn collega's, de directeur van de school, stagebegeleiders, en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent scenografie, Medewerkers Docent scenografie.

Is het beroep docent scenografie iets voor jou?

Zou je graag docent scenografie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent scenografie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent scenografie, beroepskeuzetest Docent scenografie, beroep Docent scenografie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent scenografie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scenografie is laag. Er zijn vrij weinig opleidingen tot theatervormgever of scenografie. Alleen de docent scenografie met relevante en goede werkervaring en/of diploma's kan aan de slag als docent scenografie. Wel kan de docent scenografie ook als scenograaf werkzaam zijn.

Arbeidsmarktperspectief score docent scenografie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent scenografie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent scenografie, Promotie mogelijkheden Docent scenografie, Carriere Docent scenografie.

Solliciteren op de functie docent scenografie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent scenografie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent scenografie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent scenografie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent scenografie, CV Docent scenografie, sollicitatie Docent scenografie.

Interviews met docent scenografie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent scenografie

Vacatures docent scenografie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent scenografie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent scenografie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent scenografie geeft les in het vak scenografie. De docent scenografie geeft les op een HBO opleiding in de richting scenografie, theatervormgeving of een andere opleiding in de richting theater, theatervormgeving of soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent scenografie is zijn studenten opleiden naar en voorbereiden op een beroep binnen de scenografie.

Beoordeling Docent scenografie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent scenografie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent scenografie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep