U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent verloskunde

Docent verloskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent verloskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent verloskunde geeft les in het vak verloskunde.

De docent verloskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verloskunde. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als verloskundige (of een ander soortgelijk beroep). De docent verloskunde geeft les in alle facetten van het vak verloskunde. Zo kan hij onder andere lesgeven in vakken als verloskunde, anatomie, verloskundige vaardigheden, gynaecologie en kindergeneeskunde en legt hij in lessen de nadruk op onderwerpen als de begeleiding bij zwangerschappen, begeleiding van vrouwen die in het kraambed liggen en bevallingen.

De docent verloskunde maakt over het algemeen gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Na aanleiding van de resultaten van het ingeleverd werk en werk tijdens de lessen let de docent verloskunde nauwgezet op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan om verbeterpunten te geven, te kijken naar wat beter kan of ze te complimenteren met hun goede werk.

De docent verloskunde heeft verstand van het vak verloskunde (en omliggende vakken) en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten uit te leggen. Daarnaast durft de docent verloskunde ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de les verstoord om de orde weer te herstellen en de orde te bewaken. Omdat het vak van verloskundige een zeer verantwoordelijk vak is moet de docent verloskunde zijn leerlingen/studenten hier ook op wijzen en zelf ook verantwoordelijk te werk gaan.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent verloskunde ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken. Ook zal de docent verloskunde aanwezig zijn tijdens ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kinderen te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent verloskunde, Baan Docent verloskunde, Docent verloskunde Worden, Functie-eisen Docent verloskunde, Verantwoordelijkheden Docent verloskunde, Functieprofiel Docent verloskunde, Wat doet een Docent verloskunde, Werken als Docent verloskunde.

Docent verloskunde worden: Opleiding tot docent verloskunde

De docent verloskunde heeft een HBO studie ''Verloskunde'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les in het vak verloskunde gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verloskunde, Docent verloskunde Worden, Opleidingsniveau Docent verloskunde, Scholing Docent verloskunde, Studie Docent verloskunde, Bijscholing Docent verloskunde, Omscholing Docent verloskunde.

Organisaties waar een docent verloskunde doorgaans werkzaam is

De docent verloskunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verloskunde, Docent verloskunde Worden, Opleidingsniveau Docent verloskunde, Scholing Docent verloskunde, Studie Docent verloskunde, Bijscholing Docent verloskunde, Omscholing Docent verloskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent verloskunde

De docent verloskunde verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent verloskunde, Loon Docent verloskunde, Wat verdien je als Docent verloskunde, Salarisschaal Docent verloskunde, Salarisindicatie Docent verloskunde, Bonus Docent verloskunde, CAO Docent verloskunde, Brutoloon Docent verloskunde, Nettoloon Docent verloskunde, Vakantiedagen Docent verloskunde, Pensioen Docent verloskunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent verloskunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van verloskunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent verloskunde, Vaardigheden Docent verloskunde, Attitude Docent verloskunde, Kwalificaties Docent verloskunde, Competentieprofiel Docent verloskunde.

Boeken voor het beroep docent verloskunde

Wil je meer weten over het beroep docent verloskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent verloskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent verloskunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent verloskunde, Docent verloskunde ebooks, boek Docent verloskunde.

Persoonstypen docent verloskunde

De docent verloskunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van verloskunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Daarnaast is de docent verloskunde ook een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, zorgt ervoor dat ze verantwoordelijk werken en houdt hun studievoortgang nauwgezet in de gaten om ze optimaal te kunnen begeleiden naar hun laatste studiejaar en hun eindproject of examen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent verloskunde, Karakter Docent verloskunde.

Netwerk docent verloskunde

Het netwerk van de docent verloskunde bestaat uit de directeur van de school, leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent verloskunde, Medewerkers Docent verloskunde.

Is het beroep docent verloskunde iets voor jou?

Zou je graag docent verloskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent verloskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent verloskunde, beroepskeuzetest Docent verloskunde, beroep Docent verloskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent verloskunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verloskunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent verloskunde zich ook in andere gezondheidsvakken specialiseren en ook les gaan geven in bijvoorbeeld Gezondheidszorg of Verpleegkunde.

Ook kan de docent verloskunde naast zijn werkzaamheden als docent verloskunde een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent verloskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent verloskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent verloskunde, Promotie mogelijkheden Docent verloskunde, Carriere Docent verloskunde.

Solliciteren op de functie docent verloskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent verloskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent verloskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent verloskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent verloskunde, CV Docent verloskunde, sollicitatie Docent verloskunde.

Interviews met docent verloskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent verloskunde

Vacatures docent verloskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent verloskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent verloskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent verloskunde geeft les in het vak verloskunde. De docent verloskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verloskunde. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als verloskundige (of een ander soortgelijk beroep).

Beoordeling Docent verloskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent verloskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent verloskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep