U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent waterbouwkunde

Docent waterbouwkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent waterbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent waterbouwkunde geeft les in het vak waterbouwkunde.

De docent waterbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting waterbouwkunde, civiele techniek, watermanagement kustwaterbouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent waterbouwkunde geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten rondom het vak waterbouwkunde. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten onder andere les over waterbouwkunde, materialen en technieken voor waterbouwkunde onderwerpen, vloeistofmechanica, geotechniek, waterbeheer en ontwerp en uitvoeringsaspecten van waterbouwkundige constructies. De voornaamste taak van de docent waterbouwkunde is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden op een beroep binnen de sector civiele techniek, verkeer en mobiliteit of watermanagement.

De docent waterbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, projecten en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van alle opdrachten die zijn leerlingen/studenten gemaakt hebben kijkt de docent waterbouwkunde naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips of individuele begeleiding. Ook begeleidt hij zijn leerlingen/studenten tijdens projecten en praktijkopdrachten.

De docent waterbouwkunde heeft verstand van het vak waterbouwkunde en weet zijn kennis en visie op een leuke, inspirerende, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt en let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer zij bezig gaan met gereedschappen en materialen tijdens projecten en praktijkopdrachten.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent waterbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en ontwikkelingen, is hij aanwezig tijdens ouderavonden om de voortgang van de leerlingen/studenten met hun ouders te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent waterbouwkunde, Baan Docent waterbouwkunde, Docent waterbouwkunde Worden, Functie-eisen Docent waterbouwkunde, Verantwoordelijkheden Docent waterbouwkunde, Functieprofiel Docent waterbouwkunde, Wat doet een Docent waterbouwkunde, Werken als Docent waterbouwkunde.

Docent waterbouwkunde worden: Opleiding tot docent waterbouwkunde

De docent waterbouwkunde heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' richting waterbouwkunde of watermanagement gevolgd en is (eventueel na jaren praktijkervaring en ervaring met de verschillende materialen en gereedschappen) daarna les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent waterbouwkunde, Docent waterbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent waterbouwkunde, Scholing Docent waterbouwkunde, Studie Docent waterbouwkunde, Bijscholing Docent waterbouwkunde, Omscholing Docent waterbouwkunde.

Organisaties waar een docent waterbouwkunde doorgaans werkzaam is

De docent waterbouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent waterbouwkunde, Docent waterbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent waterbouwkunde, Scholing Docent waterbouwkunde, Studie Docent waterbouwkunde, Bijscholing Docent waterbouwkunde, Omscholing Docent waterbouwkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent waterbouwkunde

De docent waterbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent waterbouwkunde, Loon Docent waterbouwkunde, Wat verdien je als Docent waterbouwkunde, Salarisschaal Docent waterbouwkunde, Salarisindicatie Docent waterbouwkunde, Bonus Docent waterbouwkunde, CAO Docent waterbouwkunde, Brutoloon Docent waterbouwkunde, Nettoloon Docent waterbouwkunde, Vakantiedagen Docent waterbouwkunde, Pensioen Docent waterbouwkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent waterbouwkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van waterbouwkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent waterbouwkunde, Vaardigheden Docent waterbouwkunde, Attitude Docent waterbouwkunde, Kwalificaties Docent waterbouwkunde, Competentieprofiel Docent waterbouwkunde.

Boeken voor het beroep docent waterbouwkunde

Wil je meer weten over het beroep docent waterbouwkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent waterbouwkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent waterbouwkunde te komen.

Soothing Rain | Tonya Jewel Blessing

Living Water to Refresh Your Soul - Engels | Druk: International Textbook ed. | Paperback | 9780997897630 | 118 pagina's

We need water to survive. Water is not an option for us. Our lives depend on it. Quench your thirst.Soothing Rain is a humorous and provoking look at a variety of events in a woman’s life, and what might be done in the moment. (Styled as a global intercha...

Teaching the Next Generation of Teachers | Rich Waters

Preparing for the Practice of Learning Communities in Secondary School - Engels | E-book | 9781475829181

Teaching the Next Generation of Teachers looks to serve the many teachers who teach or sponsor classes, clubs, or conferences for secondary school students who aspire to become teachers. Based on the author's research with students in the Tomorrow's Teach...

Teaching the Next Generation of Teachers | Rich Waters

Preparing for the Practice of Learning Communities in Secondary School - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781475829174 | 174 pagina's

This book will serves as a practical, how-to guide so secondary school students can begin to experience working in a professional learning community as they strive to improve the schools they are in right now. In doing this, the book adheres to the idea t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent waterbouwkunde, Docent waterbouwkunde ebooks, boek Docent waterbouwkunde.

Persoonstypen docent waterbouwkunde

De docent waterbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van waterbouwkunde over op leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding. Ook is de docent waterbouwkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op als ze bezig zijn met projecten en praktijkopdrachten om hun veiligheid in de gaten te houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent waterbouwkunde, Karakter Docent waterbouwkunde.

Netwerk docent waterbouwkunde

Het netwerk van de docent waterbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken en stagebegeleiders wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent waterbouwkunde, Medewerkers Docent waterbouwkunde.

Is het beroep docent waterbouwkunde iets voor jou?

Zou je graag docent waterbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent waterbouwkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent waterbouwkunde, beroepskeuzetest Docent waterbouwkunde, beroep Docent waterbouwkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent waterbouwkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent waterbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de docent waterbouwkunde zich specialiseren en daarna ook les in het vak ''civiele techniek'' of ''watermanagement'' gaan geven of een andere rol in het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent waterbouwkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent waterbouwkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent waterbouwkunde, Promotie mogelijkheden Docent waterbouwkunde, Carriere Docent waterbouwkunde.

Solliciteren op de functie docent waterbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent waterbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent waterbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent waterbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent waterbouwkunde, CV Docent waterbouwkunde, sollicitatie Docent waterbouwkunde.

Interviews met docent waterbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent waterbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent waterbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent waterbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent waterbouwkunde geeft les in het vak waterbouwkunde. De docent waterbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting waterbouwkunde, civiele techniek, watermanagement kustwaterbouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent waterbouwkunde geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten rondom het vak waterbouwkunde.

Beoordeling Docent waterbouwkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent waterbouwkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent waterbouwkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep