Hoogleraar Biomedische wetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Biomedische wetenschappen ? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Biomedische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Biomedische wetenschappen .  Vaak geeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Biomedische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Biomedische wetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Biomedische wetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Biomedische wetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Biomedische wetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Biomedische wetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Biomedische wetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Baan Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Hoogleraar Biomedische wetenschappen Worden, Functie-eisen Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Verantwoordelijkheden Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Functieprofiel Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Wat doet een Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Werken als Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Hoogleraar Biomedische wetenschappen worden: Opleiding tot hoogleraar Biomedische wetenschappen

Om hoogleraar Biomedische wetenschappen moet je in eerste instantie de opleiding Biomedische wetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Biomedische wetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Biomedische wetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Biomedische wetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar Biomedische wetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Biomedische wetenschappen . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Biomedische wetenschappen , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Biomedische wetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Biomedische wetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Hoogleraar Biomedische wetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Scholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Studie Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Bijscholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Omscholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Organisaties waar een hoogleraar Biomedische wetenschappen doorgaans werkzaam is

De hoogleraar Biomedische wetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Biomedische wetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Biomedische wetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Hoogleraar Biomedische wetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Scholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Studie Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Bijscholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Omscholing Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Biomedische wetenschappen

Het salaris van de hoogleraar Biomedische wetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Biomedische wetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Biomedische wetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Biomedische wetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Biomedische wetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Biomedische wetenschappen is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Loon Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Wat verdien je als Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Salarisschaal Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Salarisindicatie Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Bonus Hoogleraar Biomedische wetenschappen , CAO Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Brutoloon Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Nettoloon Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Vakantiedagen Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Pensioen Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar biomedische wetenschappen

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Vaardigheden Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Attitude Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Kwalificaties Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Competentieprofiel Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Boeken voor het beroep hoogleraar biomedische wetenschappen

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar biomedische wetenschappen ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar biomedische wetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar biomedische wetenschappen te komen.

Heron-reeks - Biomedische kennis voor het MLO | C.A. Bastiaansen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077423448 | 308 pagina's

Heron-reeks - Biomedische kennis voor het MLO 1e druk is een boek van C.A. Bastiaansen uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789077423448 De kern van dit leerboek wordt gevormd door de verschillende orgaanstelsels van de mens waarin anatomie en fysiologie ce...

Heron-reeks - Medische parasitologie | Nederlandse Vereniging Voor Parasitologie

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789491764240

Heron-reeks - Medische parasitologie 5e druk is een boek van Nederlandse Vereniging Voor Parasitologie uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789491764240 Dit boek is al jarenlang een standaardwerk voor de parasitologische laboratoriumdiagnostiek. Hoewel het ...

Geloof in de wetenschap | Martine van Veelen

Bekende hoogleraren over God, wetenschap en hun levensbeschouwing - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058815958 | 157 pagina's

In de zomer van 2011 is door ForumC onderzoek gedaan onder hoogleraren van Nederland over het thema Levensbeschouwing en Wetenschap. Dit boek geeft de resultaten weer. Het laat ook tien hoogleraren aan het woord, ieder met een eigen verhaal en een eigen v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Hoogleraar Biomedische wetenschappen ebooks, boek Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Persoonstypen hoogleraar Biomedische wetenschappen

De hoogleraar Biomedische wetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Biomedische wetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Karakter Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Netwerk hoogleraar Biomedische wetenschappen

Ten eerste heeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Biomedische wetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Biomedische wetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Biomedische wetenschappen . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Biomedische wetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Biomedische wetenschappen . 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Medewerkers Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Is het beroep hoogleraar Biomedische wetenschappen iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Biomedische wetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Biomedische wetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Biomedische wetenschappen , beroepskeuzetest Hoogleraar Biomedische wetenschappen , beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Biomedische wetenschappen

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Biomedische wetenschappen . De hoogleraar Biomedische wetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Biomedische wetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Biomedische wetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Biomedische wetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Biomedische wetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Biomedische wetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Promotie mogelijkheden Hoogleraar Biomedische wetenschappen , Carriere Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Solliciteren op de functie hoogleraar Biomedische wetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Biomedische wetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Biomedische wetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Biomedische wetenschappen . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Biomedische wetenschappen , CV Hoogleraar Biomedische wetenschappen , sollicitatie Hoogleraar Biomedische wetenschappen .

Interviews met hoogleraar Biomedische wetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Biomedische wetenschappen

Overzicht

Vacatures hoogleraar biomedische wetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Biomedische wetenschappen ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als hoogleraar Biomedische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Biomedische wetenschappen .  Vaak geeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Biomedische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep