U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent anatomie en bewegingsleer

Docent anatomie en bewegingsleer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent anatomie en bewegingsleer? Lees de functieomschrijving.

De docent anatomie en bewegingsleer geeft lessen rondom de onderwerpen anatomie en bewegingsleer.

De docent anatomie en bewegingsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fysiotherapie, anatomie en bewegingsleer of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak is de leerlingen/studenten opleiden tot een beroep binnen de anatomie en bewegingsleer of waarvan anatomie en bewegingsleer een belangrijk onderdeel is (bijvoorbeeld fysiotherapeut of bewegingstherapeut). De docent anatomie en bewegingsleer geeft onder andere les in osteologie (bottenkunde), myologie (spierkunde), syndesmologie (leer van ligamenten of banden in het menselijk lichaam) en bewegingsleer en geeft les over het menselijk bewegen.

De docent anatomie en bewegingsleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, huiswerk, projectopdrachten en werkstukopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en deze waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten houdt de docent anatomie en bewegingsleer de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en gaat waar nodig met ze in overleg om te kijken wat er goed gaat, waar de leerling/student in kwestie harder aan moet werken en biedt en geeft waar nodig tips en adviezen of individuele begeleiding.

De docent anatomie en bewegingsleer heeft verstand van het vak anatomie en bewegingsleer en weet dit op een interessante, educatieve en verantwoordelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen en ten alle tijde te bewaken en in eigen handen te hebben.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent anatomie en bewegingsleer ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en is hij aanwezig op ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten de voortgang van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent anatomie en bewegingsleer, Baan Docent anatomie en bewegingsleer, Docent anatomie en bewegingsleer Worden, Functie-eisen Docent anatomie en bewegingsleer, Verantwoordelijkheden Docent anatomie en bewegingsleer, Functieprofiel Docent anatomie en bewegingsleer, Wat doet een Docent anatomie en bewegingsleer, Werken als Docent anatomie en bewegingsleer.

Docent anatomie en bewegingsleer worden: Opleiding tot docent anatomie en bewegingsleer

De docent anatomie en bewegingsleer heeft een opleiding ''Bewegingswetenschappen'', ''Health Professions Education'', ''Human Movement Sciences'' of ''Physical Activity and Health'' gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent anatomie en bewegingsleer, Docent anatomie en bewegingsleer Worden, Opleidingsniveau Docent anatomie en bewegingsleer, Scholing Docent anatomie en bewegingsleer, Studie Docent anatomie en bewegingsleer, Bijscholing Docent anatomie en bewegingsleer, Omscholing Docent anatomie en bewegingsleer.

Organisaties waar een docent anatomie en bewegingsleer doorgaans werkzaam is

De docent anatomie en bewegingsleer is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent anatomie en bewegingsleer, Docent anatomie en bewegingsleer Worden, Opleidingsniveau Docent anatomie en bewegingsleer, Scholing Docent anatomie en bewegingsleer, Studie Docent anatomie en bewegingsleer, Bijscholing Docent anatomie en bewegingsleer, Omscholing Docent anatomie en bewegingsleer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent anatomie en bewegingsleer

De docent anatomie en bewegingsleer die fulltime werkt verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent anatomie en bewegingsleer, Loon Docent anatomie en bewegingsleer, Wat verdien je als Docent anatomie en bewegingsleer, Salarisschaal Docent anatomie en bewegingsleer, Salarisindicatie Docent anatomie en bewegingsleer, Bonus Docent anatomie en bewegingsleer, CAO Docent anatomie en bewegingsleer, Brutoloon Docent anatomie en bewegingsleer, Nettoloon Docent anatomie en bewegingsleer, Vakantiedagen Docent anatomie en bewegingsleer, Pensioen Docent anatomie en bewegingsleer.

Competenties, skills & vaardigheden docent anatomie en bewegingsleer

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van anatomie
 • Verstand van bewegingsleer
Mensen vonden ons op: Kennis Docent anatomie en bewegingsleer, Vaardigheden Docent anatomie en bewegingsleer, Attitude Docent anatomie en bewegingsleer, Kwalificaties Docent anatomie en bewegingsleer, Competentieprofiel Docent anatomie en bewegingsleer.

Boeken voor het beroep docent anatomie en bewegingsleer

Wil je meer weten over het beroep docent anatomie en bewegingsleer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent anatomie en bewegingsleer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent anatomie en bewegingsleer te komen.

Bewegingsleer / 3 De romp en de wervelkolom | I.A. Kapandji

deel iii de romp en de wervelkolom - Nederlands | Druk: 2nd 2009 ed. | Paperback | 9789031361809 | 257 pagina's

Bewegingsleer / 3 De romp en de wervelkolom 2e druk is een boek van I.A. Kapandji uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031361809 Voor het kunnen begrijpen van de afwijkingen van het bewegingsapparaat is een diepgaande kennis van de bewegingsle...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent anatomie en bewegingsleer, Docent anatomie en bewegingsleer ebooks, boek Docent anatomie en bewegingsleer.

Persoonstypen docent anatomie en bewegingsleer

De docent anatomie en bewegingsleer is een gever. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van anatomie en bewegingsleer op zijn leerlingen/studenten over te brengen en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Ook is de docent anatomie en bewegingsleer een waarnemer. Hij let goed op de klas en houdt de studievoortgang per leerling/student nauwgezet bij om ze zo optimaal te kunnen begeleiden naar het laatste jaar en ervoor te zorgen dat ze voor het vak anatomie en bewegingsleer slagen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent anatomie en bewegingsleer, Karakter Docent anatomie en bewegingsleer.

Netwerk docent anatomie en bewegingsleer

Het netwerk van de docent anatomie en bewegingsleer bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, mensen uit het vak (bijvoorbeeld fysiotherapeuten of bewegingstherapeuten) die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent anatomie en bewegingsleer, Medewerkers Docent anatomie en bewegingsleer.

Is het beroep docent anatomie en bewegingsleer iets voor jou?

Zou je graag docent anatomie en bewegingsleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent anatomie en bewegingsleer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent anatomie en bewegingsleer, beroepskeuzetest Docent anatomie en bewegingsleer, beroep Docent anatomie en bewegingsleer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent anatomie en bewegingsleer

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent anatomie en bewegingsleer is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent anatomie en bewegingsleer zich ook in andere vakken in hetzelfde vakgebied/opleidingsgebied specialiseren en ook daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent anatomie en bewegingsleer ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent anatomie en bewegingsleer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent anatomie en bewegingsleer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent anatomie en bewegingsleer, Promotie mogelijkheden Docent anatomie en bewegingsleer, Carriere Docent anatomie en bewegingsleer.

Solliciteren op de functie docent anatomie en bewegingsleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent anatomie en bewegingsleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent anatomie en bewegingsleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent anatomie en bewegingsleer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent anatomie en bewegingsleer, CV Docent anatomie en bewegingsleer, sollicitatie Docent anatomie en bewegingsleer.

Interviews met docent anatomie en bewegingsleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent anatomie en bewegingsleer

Vacatures docent anatomie en bewegingsleer

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent anatomie en bewegingsleer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent anatomie en bewegingsleer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent anatomie en bewegingsleer geeft lessen rondom de onderwerpen anatomie en bewegingsleer. De docent anatomie en bewegingsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting fysiotherapie, anatomie en bewegingsleer of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak is de leerlingen/studenten opleiden tot een beroep binnen de anatomie en bewegingsleer of waarvan anatomie en bewegingsleer een belangrijk onderdeel is (bijvoorbeeld fysiotherapeut of bewegingstherapeut).

Beoordeling Docent anatomie en bewegingsleer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent anatomie en bewegingsleer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent anatomie en bewegingsleer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep