U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent communicatie

Docent communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent communicatie geeft les in het vak communicatie.

De docent communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over presenteren, communicatiemanagement, communicatieplanning, gedragsbeïnvloeding en tekstschrijven. De opleiding communicatie draait om de geschiedenis en achtergrond van de communicatiewetenschap en om de ontwikkelingen omtrent de cultuur in de media en de maatschappij. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden naar en op een beroep binnen de sector communicatie.

De docent communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent communicatie heeft verstand van het vak communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent communicatie, Baan Docent communicatie, Docent communicatie Worden, Functie-eisen Docent communicatie, Verantwoordelijkheden Docent communicatie, Functieprofiel Docent communicatie, Wat doet een Docent communicatie, Werken als Docent communicatie.

Docent communicatie worden: Opleiding tot docent communicatie

De docent communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''Communicatiewetenschap'', ''Communicatie'', ''Communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en Communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatie, Docent communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent communicatie, Scholing Docent communicatie, Studie Docent communicatie, Bijscholing Docent communicatie, Omscholing Docent communicatie.

Organisaties waar een docent communicatie doorgaans werkzaam is

De docent communicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent communicatie, Docent communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent communicatie, Scholing Docent communicatie, Studie Docent communicatie, Bijscholing Docent communicatie, Omscholing Docent communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent communicatie

De docent communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent communicatie, Loon Docent communicatie, Wat verdien je als Docent communicatie, Salarisschaal Docent communicatie, Salarisindicatie Docent communicatie, Bonus Docent communicatie, CAO Docent communicatie, Brutoloon Docent communicatie, Nettoloon Docent communicatie, Vakantiedagen Docent communicatie, Pensioen Docent communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent communicatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak communicatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent communicatie, Vaardigheden Docent communicatie, Attitude Docent communicatie, Kwalificaties Docent communicatie, Competentieprofiel Docent communicatie.

Boeken voor het beroep docent communicatie

Wil je meer weten over het beroep docent communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent communicatie te komen.

Windesheim OSO-boeken 4: Communicatie en coaching in het onderwijs | Elly Scheeren

investeren in de leraar en in de leerling - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044117776 | 67 pagina's

De ondertitel van deze publicatie is Investeren in de leraar en in de leerling. Lezers worden uitgenodigd de communicatie in de klas door hun eigen mentale bril te bekakken. Zij kunnen vervolgens beter beslissen hoede afstemming en de participatie met de ...

Een leraar voor een lege klas? | Andre Mottart

Handelingsoriëntaties voor educatieve interactie en communicatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038218960 | 125 pagina's

Een leraar voor een lege klas? 1e druk is een boek van Andre Mottart uitgegeven bij Academia Press. ISBN 9789038218960 ?Communicatie hangt samen met de persoonlijkheid, de professionele identiteit van de professional en de institutionele context waarbinne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent communicatie, Docent communicatie ebooks, boek Docent communicatie.

Persoonstypen docent communicatie

De docent communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent communicatie, Karakter Docent communicatie.

Netwerk docent communicatie

Het netwerk van de docent communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent communicatie, Medewerkers Docent communicatie.

Is het beroep docent communicatie iets voor jou?

Zou je graag docent communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent communicatie, beroepskeuzetest Docent communicatie, beroep Docent communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent communicatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent communicatie ook doorleren/nog een studie volgen en les gaan geven als Hoogleraar Taal en Communicatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent communicatie, Promotie mogelijkheden Docent communicatie, Carriere Docent communicatie.

Solliciteren op de functie docent communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent communicatie, CV Docent communicatie, sollicitatie Docent communicatie.

Interviews met docent communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent communicatie geeft les in het vak communicatie. De docent communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak communicatie.

Beoordeling Docent communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep