U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar elektrotechniek

Leraar elektrotechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar elektrotechniek? Lees de functieomschrijving.

De leraar elektrotechniek geeft les in het vak elektrotechniek.

De leraar elektrotechniek geeft les op een VMBO, HAVO en VWO of een MBO of HBO opleiding. De leraar elektrotechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak elektrotechniek. Zo geeft hij les in elektrische netwerken, besturingstechniek, energietechniek, digitale techniek, wisselspanningsnetwerken en informatica en leert hij zijn leerlingen/studenten werken met verschillende gereedschappen en materialen. De voornaamste taak van de leraar elektrotechniek is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden op een baan binnen de elektrotechniek.

De leraar elektrotechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten oefeningen, opdrachten, toetsen, projecten en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en becijfert. De leraar elektrotechniek houdt van al deze opdrachten de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en geeft ze waar nodig extra tips, advies of individuele begeleiding.

De leraar elektrotechniek heeft verstand van het vak elektrotechniek en weet dit op een interessante, leuke, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij werken met gevaarlijke gereedschappen of materialen en treedt hij streng op wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de leraar elektrotechniek ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de voortgang van de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en gaat hij op bezoek bij stagebedrijven wanneer de leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar elektrotechniek, Baan Leraar elektrotechniek, Leraar elektrotechniek Worden, Functie-eisen Leraar elektrotechniek, Verantwoordelijkheden Leraar elektrotechniek, Functieprofiel Leraar elektrotechniek, Wat doet een Leraar elektrotechniek, Werken als Leraar elektrotechniek.

Leraar elektrotechniek worden: Opleiding tot leraar elektrotechniek

De leraar elektrotechniek heeft een opleiding ''Elektrotechniek'' of ''Leraar Elektrotechniek I en II tweedegraads'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar elektrotechniek, Leraar elektrotechniek Worden, Opleidingsniveau Leraar elektrotechniek, Scholing Leraar elektrotechniek, Studie Leraar elektrotechniek, Bijscholing Leraar elektrotechniek, Omscholing Leraar elektrotechniek.

Organisaties waar een leraar elektrotechniek doorgaans werkzaam is

De leraar elektrotechniek werkt op een VMBO, HAVO of VWO school of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar elektrotechniek, Leraar elektrotechniek Worden, Opleidingsniveau Leraar elektrotechniek, Scholing Leraar elektrotechniek, Studie Leraar elektrotechniek, Bijscholing Leraar elektrotechniek, Omscholing Leraar elektrotechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar elektrotechniek

De leraar elektrotechniek verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar elektrotechniek, Loon Leraar elektrotechniek, Wat verdien je als Leraar elektrotechniek, Salarisschaal Leraar elektrotechniek, Salarisindicatie Leraar elektrotechniek, Bonus Leraar elektrotechniek, CAO Leraar elektrotechniek, Brutoloon Leraar elektrotechniek, Nettoloon Leraar elektrotechniek, Vakantiedagen Leraar elektrotechniek, Pensioen Leraar elektrotechniek.

Competenties, skills & vaardigheden leraar elektrotechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Verstand van elektrotechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar elektrotechniek, Vaardigheden Leraar elektrotechniek, Attitude Leraar elektrotechniek, Kwalificaties Leraar elektrotechniek, Competentieprofiel Leraar elektrotechniek.

Boeken voor het beroep leraar elektrotechniek

Wil je meer weten over het beroep leraar elektrotechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar elektrotechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar elektrotechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar elektrotechniek, Leraar elektrotechniek ebooks, boek Leraar elektrotechniek.

Persoonstypen leraar elektrotechniek

De leraar elektrotechniek is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let goed op hun veiligheid wanneer zij aan de slag gaan met praktijkopdrachten.

Daarnaast is de leraar elektrotechniek een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van elektrotechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar elektrotechniek, Karakter Leraar elektrotechniek.

Netwerk leraar elektrotechniek

Het netwerk van de leraar elektrotechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar elektrotechniek, Medewerkers Leraar elektrotechniek.

Is het beroep leraar elektrotechniek iets voor jou?

Zou je graag leraar elektrotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar elektrotechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar elektrotechniek, beroepskeuzetest Leraar elektrotechniek, beroep Leraar elektrotechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar elektrotechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar elektrotechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de leraar elektrotechniek die niet meer als leraar aan de slag kan ook gaan werken als technisch trainer of projectleider bij bedrijven in de elektrotechniek.

Arbeidsmarktperspectief score leraar elektrotechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar elektrotechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar elektrotechniek, Promotie mogelijkheden Leraar elektrotechniek, Carriere Leraar elektrotechniek.

Solliciteren op de functie leraar elektrotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar elektrotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar elektrotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar elektrotechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar elektrotechniek, CV Leraar elektrotechniek, sollicitatie Leraar elektrotechniek.

Interviews met leraar elektrotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar elektrotechniek

Vacatures leraar elektrotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar elektrotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar elektrotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar elektrotechniek geeft les in het vak elektrotechniek. De leraar elektrotechniek geeft les op een VMBO, HAVO en VWO of een MBO of HBO opleiding. De leraar elektrotechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak elektrotechniek.

Beoordeling Leraar elektrotechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar elektrotechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar elektrotechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep